Kronika 2009-2010

Střediskový sraz - 2.-4.10.2009

Již na jaře jsme se domlouvali ve středisku na tom, že by bylo fajn sejít se na nějaké společné víkendovce... Volba padla na první víkend v říjnu a dle nápadu Náčelníka byla jako místo vybrána tvrz ve Zbenicích...

Sešli jsme se v pátek 2. října v 18:00 na autobusovém nádraží v Příbrami (tedy na tom zbytku, který tam v současné době je). A kdo všechno?

Veverka, Janík, Golem, Kotě, Slimák, Matěj, Mobi, Klíšťák, Vojta, Kristián, Daník, Dodo,  Petr, Petr-Čutora a Beruška. U odjezdu nám pomáhal ještě Mráček, který byl nakoupit... Sotva jsme naházeli nákup do batohů a už jsme jeli. :-) O dvě zastávky dál se k nám přípojily ještě Roseanne a Sluníčko.

Po příjezdu do Zbenic jsme se nejprve trošku zděsili, proč jdeme do nejrozpadlejšího baráku v obci, ale nakonec jsme spali aspoň pod střechou. (Tvrz se aktuálně opravuje...)

Souběžně s námi dorazily na místo ještě holky z Dobříše a kluci z Brdské smečky. Po úvodním chaosu jsme si prohlédli vystavené objekty (sbírky vah, květin atp.) a ubytovali se. Po individuální večeři následovala seznamka (dražba lidí) a také představení oddílů. Každý oddíl zahrál scénku... (My jsme hráli "zneškodnění přepadu na táboře".) Je pozdě, jdeme spát ;-) Tedy nejmenší rovnou, starší měli ještě chvíli volno a vedoucí se radili, co se bude dít v sobotu.

V sobotu jsme vstávali v 8 ráno a šli uvařit čaj a snídat. Čaj jsme uvařili na dřívkáči, ke snídani jsme měli tousťák s marmeládou. Po snídani odešel Mamut připravit další program a všichni ostatní si zahráli hru s názvem "Hadí ocásky". Poté jsme se vydali na velkou hru...

Došli jsme k lesu a tam se dozvěděli, že máme sbírat "byliny" v podobě víček od PET lahví a připravovat lektvary. Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak byliny nejdřív musíme najít a navíc nám v jejich odnášení bránili "domorodci". Nakonec jsme nějaké byliny nasbírali a dostali sladkou odměnu.

Pár lidí od nás z oddílu a Madla z Dobříše došli najít blízkou geocache a následně jsme se vrátili do Zbenic, abychom připravili pozdní oběd.

Oběd se vařil po oddílech na ohni. My jsme nechtěli vařit nic tradičního a tak jsme vařili kuřecí nudlovou polévku a následně fritovali americké brambory. Bylo to fajn a stihli jsme to včas :-P Brďáci vařili rýži, jejich vlčata špagety a holky vařily buřtguláš. Jako poslední nakonec jedla Peťasova vlčata... Ostatní mezitím trochu pomohli majiteli tvrzi s rozebíráním jedné zdi a vlčata a medvíďata hrála s Golemem hry.

Následně jsme si zahráli ještě trojnožku a "akční pexeso" a šli si vylepšit místo na spaní. (V noci byla trochu zima, tak jsme se přestěhovali do jiné místnosti a řádně ji utěsnili pomocí igelitů... 8-))

Večer jsme měli společný program s kytarou, scénkami a naší oblíbenou hrou - žraním jablek z kotlíku s vodou. Poté jsme se postupně rozcházeli spát.

V neděli ráno jsme opět vstávali v 8 hod., uvařili čaj a nasnídali se (Emco cornflakes s mlékem). Následně jsme dosbalili všechny věci, uklidili po sobě a rozloučili se Gillwelským kruhem a oddílovými pokřiky.

Společně s Peťasem a jeho třemi vlčaty, která tam byla celý víkend, jsme se vydali na cestu domů... Došli jsme do Pečic, tam jsme se nasvačili, zablbli na kolotoči a následně odjeli autobusem domů.

V Příbrami byli všichni rychle vyzvednuti - tedy až na Vojtu... Jeho rodičům nejelo auto a tak s námi musel cca 40 min čekat. (Příjeli jsme o něco dřív, protože jsme nemuseli jít pěšky až do Milína :-)) Nakonec i ten odešel domů, a to se mu ani nechtělo... :-P

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost