12.8.2011

Je předposlední den a my musíme věnovat část dne balení. Poslední noc strávíme všichni v mashi, můžeme tedy zbourat nejen všechny tři tee-pee, ale i většinu stanů.

Aby naše činnost nebyla tak jednotvárná, tak jsme své síly vynaložili i na přípravu slavnostního ohně na zakončení tábora.

 

Na památku každý dostal deku, kterou si mohl sám podle sebe pokreslit. Tento dárek jistě každého nejen zahřeje, ale jak doufáme i připomene hezké zážitky, které si během tábora každý nasbíral.

 

Stavba paláce je téměř hotova již jen pár kosmetických úprav a sázka je vyhraná. Jaké však bylo naše zděšení, když za námi přišla Kleopatra s prosbou o pomoc, neboť César vida svou prohru, rozhodl se o podvod a s vojskem začal palác ničit. To jsme si nemohli nechat líbit a okamžitě se vydali na cestu, abychom našli schovaný kouzelný lektvar a navštívili ducha, s jehož pomocí jsme měli dostatek síly, abychom se postavili Césarově vojsku a samotného Césara zajali a donutili, aby se sklonil před Kleopatrou a uznal svou porážku. Poté co se nám to povedlo, jsme mohli konečně oslavovat získání samostatnosti pro římské provincie.

 

Po snězení zeleninové polévky, přistupujeme k slavnostnímu ohni, kde při hře na kytary (každý si mohl zvolit 1 písničku) ukončili tento tábor. Aby to však bylo ještě lepší, připravili vedoucí spoustu občerstvení – nazdobené chleby, ovocný salát, nakrájenou zeleninu a v neposlední řadě též spoustu oříšků, bonbonů, chipsů, perníčků, slepovaných piškotů, popcornu a další. K zapití pak Kofola a Coca Cola. 

 

Po přejedení a zazpívání spousty písniček se odebíráme ke spánku.

Zapsala: Beruška

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost