Kronika 2012-2013

Zatímco družina NASA za doprovodu Mráčka, Mobi a Veverky vyráží tento den na Svojsíkův závod, my ostatní, tedy Beruška, Golem, Roseanne, Davídek, Ela, Eliška, Honzík, Ivanka, Janička, Jíťa, Koště, Lucinka, Ondra, Pískal a Simča, se scházíme na vlakovém nádraží, abychom společně vyrazili na výpravu do Protivína.

Na skautského Silvestra byli pozváni: Veverka, Mobi, Golem, Beruška, Mráček, Placatka, Janek, Máca a Sluníčko. Ale Veverka a Mobi se bohužel nezúčastnili. (poznámka editora - seznam hostů sestavil HOHT (= hlavní organizační helmut tým) z družiny NASA)

"To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila." (Jan 1, 5)

I do Příbrami opět docestoval plamínek z místa narození Ježíše Krista, jeden z novodobých symbolů Vánoc. Tento plamínek, každoročně rozvážený skauty do celého světa, je především symbolem dobra a lásky, které si připomínáme a uskutečňujeme skrze překrásná setkání v tento předsváteční čas.

Již tuto neděli se počíná letošní advent. Jako již tradičně i v tomto roce vyrazili předcházející čtvrtek zástupy Příbramáků na rozsáhlou městskou slavnost završenou ohňostrojem, která je symbolickým slavnostním zahájením očekávání a duševních příprav.

V pátek před klubovnou jsme se sešli ve čtyři hodiny odpoledne, tedy Beruška, Mráček, Koště, Brumla, Julie, Jíťa a Péťa s Placatkou. Vydali jsme se na cestu na Vysokou Pec, kde jsme strávili většinu naší výpravy. Při cestě jsme udělali ještě menší zastávku v Bille, kde se nakoupily potřebné ingredience k vaření.

V pátek jsme se sešli v 15:00 u klubovny. Měli jsme se sejít v pětici, ale sešli jsme se jen ve čtveřici. Wendy (= Placatka) nepřišel z důvodu - Chuck Norris ví (rodinné důvody). Začali jsme sezením v klubovně a kecáním. Věnovali jsme se také přípravě našeho družinového vánočního překvapení, které shlédne zbytek oddílu během vánoční nadílky.

Sešli jsme se v 10:00 hod před klubovnou. Tedy Beruška, Mráček, Golem, Davídek, Honzík, Janička, Ondra, Pískal, Simča a Viky. Na sraz dorazil sice i Vojtík, ten nás však kvůli nachlazení musel opustit dřív. I přes nepříznivou předpověď se nám počasí celkem umoudřilo a my se můžeme vydat na cestu. Odebrali jsme se směrem k lesoparku v Příbrami, kde probíhala většina naší výpravy.

O víkendu 15. – 16. 9. 2012 zorganizovali skauti z příbramských středisek již druhý ročník akce Lanový svět. Na Svaté Hoře se tak skauti v sobotu a zástupci široké veřejnosti v neděli mohli vypravit na dobrodružnou cestu džunglí.

Sešli jsme se v Jiráskových Sadech. Byli tam: Golem, Mobi, Veverka, Lucie, Beruška, Mráček, Klíšťák, Placatka, Máca, Sluníčko, tedy já, Tereza, Martin, Medvěd, Romeo, Čepička, Pískal, Simča, Vojtík, Janička, Koště, Brumla, Jíťa, Péťa a hlavní Čiperka a Helmut taťka Roseanne. Z Jiráskových Sadů jsme se přemístili k rybníčkům nahoře v Pražské ulici. Tam jsme se podívali na sochu, co na ní je, poté jsme si ve dvojicích museli zapamatovat 3 rybníky. Po dokončení jsme šli na Svatou Horu.

Práce na rekonstrukci příbramského náměstí došli zdárného konce a město Příbram se rozhodlo vše oslavit městskou slavností. I náš oddíl se do oslav zapojil a tato akce se tak stala první příležitostí, kde jste se s námi v tomto školním roce mohli setkat mimo pravidelné schůzky.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost