Výprava nejen do Lanového světa - 15.9.2012

Sešli jsme se v Jiráskových Sadech. Byli tam: Golem, Mobi, Veverka, Lucie, Beruška, Mráček, Klíšťák, Placatka, Máca, Sluníčko, tedy já, Tereza, Martin, Medvěd, Romeo, Čepička, Pískal, Simča, Vojtík, Janička, Koště, Brumla, Jíťa, Péťa a hlavní Čiperka a Helmut taťka Roseanne. Z Jiráskových Sadů jsme se přemístili k rybníčkům nahoře v Pražské ulici. Tam jsme se podívali na sochu, co na ní je, poté jsme si ve dvojicích museli zapamatovat 3 rybníky. Po dokončení jsme šli na Svatou Horu.

Tam jsme se rozdělili na 2 skupiny - na ty mladší a starší. Starší hráli takové sbírání papírků a přitom si Roseanne zvrkla kotník, bylo to opravdu zlé, a tak musela Roseanne opustit výpravu. Nemohli jsme však dlouho truchlit a museli jsme se vzchopit, protože jsme se museli účastnit další hry, která spočívala v tom, že jsme udělali 2 týmy a vytvořili cíl. Museli jsme získat tenisák a položit ho na náš cíl bez toho, aby nás chytil Klíšťák nebo Lucie. Když nás chytli, šli jsme se oživit tím, že jsme 2. oběhli strom. Z druhého týmu nás nesměli chytit s míčkem, když se tak stalo, museli jsme udělat oba 2 kroky vzad, a kdo byl rychlejší, získal ho. Bylo to fajn. Poté jsme již mohli jít na lana. Bylo to tam také moc zajímavé a zábavné. Poté jsme byli ve 2 družstvech - kluci a holky. Vždy jsme doběhli k nápisu, zapamatovali si 1 slovo, a poté jsme ho tichou poštou poslali až na konec řady a tam to člověk zapsal. Bylo to víc komplikované, než se zdá. Už jen kvůli domluvě v družstvu.

Napili jsme se a posvačili a byla další výzva. Najít co nejrychleji odpovědi na dané otázky. Tým, kde jsem byla já a Máca a ještě 2 děti, to vyhrál. Bohužel Máca musel odejít dřív z výpravy, a tak se s námi rozloučil. Poté jsme šli po Svatohorských schodech dolů do Dluhé ulice. Přitom jsme hráli na klíště - na konci jsme nesměli mít žádný žlutý kolíček (klíště). Šli jsme se ještě podívat na novou kašnu, a poté jsme se jen rozloučili a rozešli se. Tato výprava se opět povedla. Byla hrozně fajn.

Zapsala: Sluníčko

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost