Družinová výprava NASA za vyšším poznáním – 26.-27.10.2012

V pátek jsme se sešli v 15:00 u klubovny. Měli jsme se sejít v pětici, ale sešli jsme se jen ve čtveřici. Wendy (= Placatka) nepřišel z důvodu - Chuck Norris ví (rodinné důvody). Začali jsme sezením v klubovně a kecáním. Věnovali jsme se také přípravě našeho družinového vánočního překvapení, které shlédne zbytek oddílu během vánoční nadílky.

Pokračovali jsme hrou Černý Petr, následovala obtížnější varianta karetní hry – Bang. Vydali jsme se do Tesca pro baterky do Jankova foťáku, aby Terka mohla otravovat všechny se svým uměleckým focením. Došli jsme ale jen do Coopu, který je asi tak 20 metrů od klubovny. Když jsme se navrátili, připravili jsme si večeři a šli jsme se koukat na filmy. Byli jsme slabí, a tak jsme jich zvládli pouze 5.

V 7:15 jsme měli vstávat, ale většině z nás vyhrabání ze spacáku trvalo poněkud déle. Následovala rychlá snídaně, při které nás Terka opustila, a my se vydali na Svatou Horu, kde nás čekal všeobecný intelektuální rozvoj. Za doprovodu zkušeného průvodce Mráčka jsme prošli otevřený areál, ale navštívili jsme i řadu běžně nepřístupných prostor - rohové kaple, zvonici, letní kůr... - vše s odborným výkladem. Poděkování patří také Davidu Horáčkovi, jednomu z místních redemptoristů, který nás ochotně zavedl do barokního refektáře a klášterní kaple. Nahlédli jsme i do technického zákulisí tohoto překrásného poutního místa.

Po zakončení prohlídky jsme dojeli do Tesca, abychom nakoupili na náš oběd a nepomřeli hlady. Při cestě do klubovny jsme málem umrzli ve sněhové vánici, která nás, vzhledem k datumu, poněkud překvapila. V klubovně se k nám opět připojila Terka a udělali jsme si palačinky s meruňkovou marmeládou a karamelem. Pak jsme měli odpolední dvouhodinovou siestu u filmu a svařených jablek. Výpravu jsme zakončili málem vražedným úklidem a koulovačkou.

p.s.: Na záchodě je uklízečka s vysavačem.

Zapsala: družina NASA bez Wendy

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost