Výprava Medvíďat do podzemí - 24.11.2012

V sobotu 24. 11. se konala výprava družiny Medvíďat. Na sraz na Autobusové nádraží v Příbrami dorazili: Beruška, Davídek, Honzík, Lucinka, Ondra, Pískal, Simča, Viky, Vojtík, připojili se i Mráček, Janek a Placatka, kterým patří dík za zapojení se do realizace této výpravy.

Autobus, na který jsme museli chvíli čekat, nás dovezl na Vysokou Pec. Tam nás čekala naučná prohlídka od Spolku Řimbaba. Průvodce nás provedl jak po povrchové expozici, tak nás zavedl do Řimbabské štoly. Po svačině jsme se vydali do Příbrami. V průběhu cesty jsme si zahráli na rallye. Následující pauza se již odehrála u Drkolnova. Zatímco Mráček, Placatka a Janek se pustili do přípravy všeho potřebného k smažení palačinek, my ostatní jsme si ujasnili ingredience, které patří do těsta a vyzkoušeli si vzájemnou důvěru. Nakonec jsme se snažili vytěžit co nejvíc zlatých žil dříve, než druhý tým permoníků.

Neboť těžba je velmi náročná činnost, doplnili jsme ztracenou energii prvními usmaženými palačinkami s meruňkovou nebo jahodovou marmeládou, které nám zatím připravili. Následující si pak vyzkoušel osmažit každý sám. Po jídle jsme v souboji porovnali, kdo dokáže dohodit nejdál, a kdo má naopak nejpřesnější mušku.  Po této rozcvičce jsme si zahráli Lesní vybíjenou, kde jsme předchozí trénink patřičně využili.

Palačinky dojedeny, náčiní uklizeno, třetí hodina odpolední se blížila a nám nezbylo nic jiného, než se vydat ke klubovně, kde na nás již čekali rodiče. Kteří se stali věrnými posluchači našich zážitků.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost