Výprava do Srbska a na Karlštejn - 10.-11.5.2013

Ačkoliv celý pátek byl více než deštivý, s úderem půl páté se na Příbramském vlakovém nádraží sešla patnáctičlenná skupina. Netrvalo dlouho a vyrazili jsme směr Beroun.

V Berouně se od nás odpojil Veverka s Golemem, kteří vyrazili na nákup a následně za námi dorazí dalším vlakem. My ostatní jsme rychle přesedli na vlak do Srbska, ve kterém se nachází skautská základna, která se pro tento víkend stala naším domovem.

Nalézt klubovnu netrvalo dlouho a po večeři a zabydlení jsme se pustili do čtyřnohého fotbalu. Večer jsme následně strávili zpěvem, ke kterému nás na kytaru doprovodili Beruška a Veverka.  Do světa snů nás doprovodila karlštejnská legenda o hudebníku a jeho psu.

Sobotní den jsme zahájili krupicovou kaší od Mráčka a Berušky a po rychlém zabalení jsme se mohli vydat na hrad Karlštejn. Cesta byla sice po pátečním vytrvalém dešti dosti rozblácená, naštěstí ale již nepršelo. Na trase podél Bubovického potoka jsme nemohli vynechat návštěvu jeskyně. Zavítali jsme také k Bubovickým vodopádům, které jsme díky dostatku vody měli možnost spatřit v plné síle. Vycházkovým tempem krásnou přírodou, jsme dorazili až na hrad, kde nás čekala prohlídka soukromých a reprezentačních prostor císaře Karla IV.

Po prohlídce jsme sešli na vlakové nádraží, odkud jsme se vlakem vrátili zpět do Srbska. Uklidili jsme klubovnu, dobalili si a posvačili. Sice unavení, ale plni zážitků jsme se rozjeli zpět do Příbrami.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost