Závěrečná výprava do Tábora - 21.-22.6.2013

V půl čtvrté odpoledne se na příbramském vlakovém nádraží sešla dvacetičlenná skupina. Na závěr letošního skautského roku nás před táborem čeká výprava do Tábora.

Rozjeli jsme se vlakem směr Písek, cestu nám však zkomplikovala výluka, v Mirovicích jsme tedy přestoupili na náhradní autobusovou dopravu. Naštěstí jsme navazující vlak z Písku do Tábora bez problémů stihli, a tak jsme na místo dorazili dle plánu před sedmou hodinou. Nejprve jsme se zastavili pro klíče ve skautském domě a již směřovaly naše kroky k základně Lužická plovárna, která se stala pro tento víkend naším útočištěm.

Po ubytování a večeři využili jsme ještě dostatečného světla pro hru Zloději šátků. Večer jsme dovršili zpíváním s kytarou a táborskými legendami o zlatých skořápkách a pokladu na mostě.

Sobotní ráno jsme zahájili hopsavou rozcvičkou a vánočkou. Čeká nás bohatý program ve městě, balíme proto pití a svačinu do batůžku a vyrážíme. Po procházce po městě a prohlédnutí soch a zdobených fasád měšťanských domů jsme nejprve sestoupili do středověkého podzemí pod Žižkovo náměstí. Následně jsme vystoupili na věž kostela Proměnění páně, ze které jsme si prohlédli celé město i okolí. Cestou z věže nás ve zvonici zastihlo poledne. Řada z přítomných tak poprvé v životě mohla na vlastní oči vidět zvon v pohybu.

Aktuálně odbahňovaný rybník Jordán byl výjimečně zpřístupněn veřejnosti. Mohli jsme se tedy projít po dně vodní nádrže, která za běžného stavu vody čítá téměř 52 ha.

Navrátili jsme se do klubovny za účelem oběda a následně byly předány diplomy a odměny za celoroční bodování a docházku na výpravy.

Zpáteční cesta na trati Písek – Příbram se nám opět mírně zkomplikovala, tentokrát přestupem na jiný vlak v Březnici. S jen malým zpožděním jsme ale zdárně dorazili až domů.

Přejeme všem krásné léto.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost