Halloweenová výprava Medvíďat a Rosomáků na Slivici 5.-6.11.2016

Halloweenová výprava na Slivici

Máme začátek listopadu, i přes chladno nám celkem přeje počasí, a je před námi pro část letošních nováčků první "výprava s přespáním". První listopadový víkend probíhají dokonce dvě výpravy najendou. Pandy vyrazily již v pátek do Nymburka, Medvíďata s Rosomáky čeká výprava ze soboty na neděli - naše cesta vede na Slivici. A protože máme krátce po Halloweenu, je jím tato výprava inspirována.

Scházíme se ve čtvrt na deset na vlakovém nádraží v Příbrami, odkud máme jet vlakem do Milína. A kdo všechno dorazil? Mikeš, Daník, Terka, Tomíš, Kája, Dory, Kitty, Anička, Áďa, JáChci, Včelda, Vítek, Hihi, Honzík, Lada, Táňa, Tobíká, Lukáš, Kuba, Roseanne s Belí, Sluníčko, Beruška a Petr. Golem je již od rána na Slivici (Koumák potřeboval s něčím pomoct). Všichni se potkáváme po vystoupení z vlaku na nádraží v Milíně, kde se k nám navíc přidává ještě Sběrda. Čeká nás kousek cesty pěšky, můžeme tedy odložit batohy Golemovi do auta a pak vyrážíme směrem na Slivici. Golem má mezitím odvézt věci a pak zařídit nákup.

Po příchodu na Slivici si prohlížíme své ubytování a jelikož tu Golem ještě není, vydáváme se na procházku směrem ke památníku. A po cestě hledáme potravu pro netopýry. Po návratu na faru na nás již čeká oběd - kuře na paprice.

Po obědě a nezbytném umytí si nejprve povídáme o tom, co jsou to Dušičky a co je to Halloween a dozvídáme se také, že máme během výpravy pomoct čarodějnici, které ulétli její vzácní netopýři. Poté vyrážíme ven, kde hrajeme házený soft. Část z nás umí celkem dobře házet, část umí rychle běhat, ale spolupráce nám zatím moc nejde. No co, snad to časem vylepšíme...

Ke sváče máme přesnídávku, ze které poté potřebujeme prázdnou skleničku. Venku jsme si vybrali hezké podzimní listy, pomocí kterých vyrábíme ze skleniček lampiónky.

Na večeři plánujeme Halloweenovou "párty", tak budeme vyrábět rohlíkové "chlebíčky" s pomazánkami. Rozdělujeme se do skupinek, ve kterých krájíme zeleninu, loupeme a strouháme vajíčka, připravujeme česnek atd. Úspěšně jsme zvládli připravit i namazat vajíčkovou a sýrovou pomazánku, ke které poté máme ještě zeleninovou ozdobu/oblohu.

Po večeři si připravujeme místo a věci na spaní, čeká nás pohádka a pak ještě noční hra. Vydáváme se po cestě označené svíčkami a svítícími tyčinkami a v průběhu cesty se snažíme najít místo, kam se schovali čarodějčini netopýři. I přes strach při cestě vedoucí po návsi, tj. i kolem hřbitova, většina z nás netopýra zvládla ulovit a budeme je moct vrátit majitelce. Po návratu dovnitř jdeme spát...

Ráno se chce spát jen některým, ale nakonec zvládáme nějak vydržet ležet aspoň do té doby, než se venku rozední. Čeká nás rozcvička, v jejímž průběhu jsme ale schytali zakletí a část z nás bude vidět až poté, co se zvládnou vevnitř přezout a najít si vlastní zubní kartáček a pastu. Ještě, že každý třetí vidí a může své dvojici svých postižených kolegů či kolegyň pomoct.

Po snídani nás čeká činnost poměrně nepopulární - musíme si sbalit vlastní věci. Úspěšně to ale zvládáme, část z nás se naučila zabalit si věci do batohu a rozhodně máme mimo něj mnohem méně věcí, než při odjezdu na výpravu.

Vyrážíme na hřiště, kde nás čeká vybíjená a pak Zaklínací honička za využití kouzelných tyčinek.

Po těstovinách k obědu se musíme s farou rozloučit, opět nakládáme své věci do auta (abychom se vešli do autobusu) a jedeme zpět do Příbrami. Na místě zůstává jen Sluníčko s Petrem, který zbylý prostor douklízí a jsou pak vyzvednuti Golemem.

 

Hned v pondělí po výpravě máme další družinové schůzky, během kterých dostáváme zprávu od čarodějnice. Jen si ji tedy musíme najít a pomocí UV baterek přečíst. Protože čarodějnice prostě normální inkoust nepoužívá. Děkuje nám za pochytání netopýrů a jako dárek nám poslala svítící stonožky :) Za odměnu také dostáváme pečené čarodějnické prsty.

Zapsal: Golem

PS: Děkujeme městu Příbram za dotační podporu této akce z dotace 360/OŠKS/2016.

 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost