Palačinková výprava Medvíďat a Rosomáků 11.12.2016

Palačinková výprava Medvíďat a Rosomáků

Přelom listopadu a prosince patří v našem oddíle tradičně palačinkovým výpravám. Po Pandách, kteří se vydali na Slivici minulý víkend, došla v neděli 11. prosince řada také na Medvíďata a Rosomáky. Máme domluvený sraz v 11 hodin u Billy na Drkolnově, ale počasí nám "tak trochu" nepřeje. Přesto se nás ale schází 11 (Tomík, Klára, Sběrda, Kitty, Anička, Maruška, Hihi, Tobík, Lukáš, Beruška a Golem), jen se místo do lesoparku vydáváme do klubovny, kde nás o trochu později dohání také Roseanne.

Při dnešní výpravě jsme měli v plánu jako smažit palačinky venku na vařiči, jen s ohledem na počet členů družin Medvíďat a Rosomáků byl plán doplněn o přípravu části palačinek předem, abychom nemuseli čekat moc dlouho. Kvůli počasí (zima, vítr, déšť) se nás ale sešlo méně, tak můžem výpravu začít rovnou jídlem. Golem smažil již před výpravu, tak aby nám nevychladly :) Palačinky servírujeme s jahodovou a pomerančovou marmeládou.

Po jídle se musíme trošku věnovat úklidu klubovny (umytí nádobí a stolu). Posléze se začínáme věnovat přípravě na oddílovou Vánoční nadílku. Malujeme titulní stránky novin, které budeme za zpěvu koledy rozdávat. A každý výtvor je unikátním vydáním! Jinak máme 3. adventní neděli, tak došlo také na rozsvícení adventního věnce.

Je na čase se trochu hýbat. Vytváříme v klubovně prostor, rozdělujeme se na dva týmy a hrajeme Pinkaný fotbal. Hra je plná zvratů a dokonce si i jednotliví hráči postupně sami zvládají hlídat, kdy zrovna podvádějí...

Poslední aktivitou dnešní výpravy jsou deskové hry Duch a Duch v koupelně, které prozměnu ověřují náš postřeh, všímavost a logické uvažování.

 

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost