Lednové sáňkování - 21.1.2017

Sáňkování 21.1.2017

Letošní zima se opravdu vydařila! Sice nebyly bílé Vánoce, ale lednové počasí se nám to snaží opravdu vynahradit. Tak jsme se toho rozhodli využít také v rámci naší lednové výpravy...

Máme sobotu 21. ledna, 10 hodin dopoledne, a postupně se scházíme u klubovny. Chceme využít letošní nadílky sněhu, každý tedy přichází s boby, saněmi či alespoň lopatou. Ona zima s velkým množstvím sněhu není úplně často - od posledního oddílového sáňkování část z nás trochu zestárla.

Společně se poté vydáváme na kopec u ulice Pod Haldou. Kopec je zatím skoro prázdný a zároveň skvěle uježděný, dá se tedy rychle jezdit i na lopatách :) Jen některé "dopravní prostředky" se ukázaly být trochu netrvanlivými, když z nich po "náhodném" najetí na skokánek začaly padat různě velké kousky.

Zvládli jsme i svačinku v podobě perníku a soutěže o co nejdelší dojezd a co nejrychlejší sjezd kopce či jeho zdolání směrem vzhůru. Znenadání se však přiblížilo poledne a tak bylo na čase vydat se domů... Tak zas příště, až bude sníh.

Zapsal: Golem

 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost