Přespávací výprava 17.-18.2.2024

Přespávací výprava 17.-18.2.2024

Máme sobotu 17. února, 10 hodin dopoledne, a scházíme se u klubovny na naši další výpravu. A tentokrát na hezkých 24 hodin a v počtu 7 kluků, 7 holek a za doprovodu Berušky a Golema.

Nevydáváme se ale nikam daleko, protože po delší době plánujeme přespání ve vlastní klubovně. Zbavujeme se zde tedy batohů, rozhýbáváme se při lovu šátků a poté si s sebou bereme jen pití, nože a pár drobností a vyrážíme ven.

Zastavujeme se u Billy, kde nakupujeme věci na oběd, a poté vede naše cesta do lesoparku. Počasí nám zatím přeje a tak máme v plánu jít si k obědu opéct buřty. Sháníme tedy dřevo a opékáky a poté se věnujeme pečení a konzumaci našich výtvorů. Postupně se tu ale scházejí také další lidé, kteří tu mají v plánu grilovat, postupně tedy vše balíme a vydáváme se o kousek dál.

Naším dalším plánem je vyzkoušet svoji obratnost na nedalekém hřišti. A že to místy dá zabrat.

Po vyzkoušení zdejších prolézaček i vlastních schopností se vydáváme dál. Nejdeme však po cestě, ale rozdělujeme se na kluky a holky a cestou lesem procvičujeme skautské pochodové značky, o kterých jsme se bavili na minulé schůzce. Po kuse cesty se poté scházíme s druhou skupinou a trasy si prohazujeme. Pro změnu pak máme co nejpřesněji projít jimi vyznačenou trasu. Ale ono vymyslet směr šipky tak, aby opravdu ukazovala na svůj cíl, místy evidentně nebylo úplně jednoduché. Zvlášť, když jsme značili vlastně „v protisměru“.

Cestou z lesoparku zpět do města si ještě za využití šátků hrajeme na zabijáky a poté se vracíme zpět na Drkolnov. Dáváme si menší koblížkovou sváču a poté se vracíme do klubovny.

V klubovně hrajeme několik her, zaměřených zejména na procvičení naší pozornosti a také sluchu. A došlo také na lov pokémonů a také na jejich první tréninkové souboje.
Venku už se sešeřilo, je tedy potřeba připravit večeři. Nevaří ji ale jen vedoucí, ale naše těstoviny na asijský způsob jsou naším společným dílem. Krájíme tedy maso i zeleninu a poté vše vaříme. A povedlo se to 😊

Po večeři si připravujeme věci na spaní, ale spát ještě nejdeme. Místo toho nás čeká ještě jeden úkol venku. Vydáváme se po pochodových značkách sestavených ze svítících tyčinek. Celkem nám to jde, skoro všechny skupiny zvládli najít také poklad, který byl po cestě schován.

Po návratu se už jen ukládáme ke spaní. A klubovnu nám jemně osvětluje barevné světlo ze spousty svítících tyčinek.

A máme tu ráno. Balíme si věci a vydáváme se ven, abychom se místo rozcvičky trochu rozhýbali při hrách. Golem mezitím připravuje snídani, ke které máme palačinky.
Po snídani a dobalení všech našich věcí nás už čeká jen poslední úkol. Pro pár z nás to byla první „spací výprava“, za kterou se u nás získává skautský šátek.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost