Kronika 2007-2008

Boj o vrch Ostrý - 23.-24.5.2008

Tak jako téměř každý rok, i letos se náš oddíl zúčastnil boje o vrch Ostrý… Letos tuto výpravu organizoval Mráček jako svůj absolventský projekt na ČZK PoKrok. Akce byla společná s kluky ze Slivice.

Sešli jsme se v pátek odpoledne na vlakovém nádraží. Ale vypadalo to, že počasí s tím moc nesouhlasí. Mráček se svým našeptávačem Koumákem se tedy rozhodli, že se pojede až v sobotu dopoledne a do té doby se bude v Příbrami. Přesunuli jsme se tedy pěšky do klubovny a cestou nakoupili v „Céčku“.

Počasí si to ale najednou rozmyslelo a udělalo se hezky. No co, aspoň si trošku zasportujeme. Zahráli jsme si přehazku, ringo, lakros i fotbálek… Večer došlo i na pohádku na dobrou noc – tentokrát jsme si pustili několik příběhů o Hurvínkovi.

Ráno jsme vstali, trošku se rozhýbali, uklidili po sobě klubovnu a vyrazili směr vlak. Stihli jsme to akorát. A po chvíli jsme již byli v Rejkovicích… Jen nás udivilo, že na rozdíl od jiných let jedeme letos vlakem úplně sami!

Po výstupu na vrch Ostrý jsme se rozdělili mezi obránce a útočníky – Dvojka posílila útok, Slivice obranu. A za chvíli následovala bitva. A že to byl boj! První praporek se nám podařilo ukořistit celkem brzy, ale s těmi dalšími 2 to bylo podstatně horší. A nakonec obránci pevnost 2 hodiny ubránili.

Kousek od pevnosti jsme si uvařili oběd a poté se již odebrali do Příbrami…

Ale příště útok vyhraje !!!

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost