Kronika 2007-2008

Výprava na Dobříš - 6.-8.6.2008

V pátek 6. června jsme se sešli k poslední oddílové výpravě v tomto skautském roce… A kdo všechno? Mariánek, Tomáš, Sluníčko, Honza, Kristián, Beruška a Golem. Naše cesta vedla autobusem na Dobříš, po jejímž okolí jsme se chtěli podívat.

Po nepříliš dlouhé době nás autobus vysadil na náměstí v Dobříši a naše první kroky vedly do nejbližšího obchodu, abychom si opatřili zásoby na tento víkend… Poté jsme se již vydali po zelené turistické značce => směr les J Cesta ubíhala celkem pohodově a kupopu se i umoudřilo počasí a začalo svítit sluníčko. Postupně jsme se dopracovali až na Kazatelnu, kde jsme se chystali nocovat. Nejprve jsme si vybrali vhodná místa na spaní a také místo pro ohniště. Stihli jsme také shromáždit dostatek dřeva na vaření a pořádně si ustlali… Vždyť pro většinu z účastníků výpravy šlo o první nocování v přírodě! Dozvěděli jsme se ještě, že během výpravy musíme pomoci jakýmsi zvířátkům a poté se šlo spát.

V sobotu nás probudili dva nedospavci – Honza a Marian. Respektive vzbudilo je světlo a tak donutili vstávat i ostatní (krátce po páté hodině ranní…) Následovalo vaření snídaně – müsli z ovesných vloček a také rozcvička – závody zvířátek. Následně bylo nutné vše sbalit do batohů, uklidit a odebrali jsme se na cestu. Cesta dolů byla příjemnější, neboť to bylo skoro pořád z kopce a tak jsme měli „závody rally“ J Také jsme změnili našeho průvodce – ze zelené značky jsme přešli na modrou…

Cestou jsme stihli také nemocnou ZOO a pár dalších her – největší z nich nás zaměstnala těsně před obědem… Museli jsme sehnat co nejvíc párů zvířat do vlastní „Noemovy“ archy. A díky nepřejícím „normálním obyvatelům“ to nebylo vůbec jednoduché… Nakonec jsme vše zvládli a šli si najít místo pro uvaření oběda – těstoviny s konzervou, zeleninou a kečupem…

Po obědě a úklidu (zahlazení ohniště atp.) nás čekal přesun na hezké travnaté místo u cesty a poté již zasloužený polední klid… Také jsme kvůli horku upravili své zevnějšky – kdo neměl pokrývku hlavy, celkem dobře mu posloužil ručník či náhradní tričko J A abychom se zchladili, došlo také na vodu – aneb naše „mytí hlav perlivou vodou J“ (jak je možné, že voda s bublinkami je levnější než ta bez bublinek ???)

Postupně jsme došli na Dobříš, kde nás bohužel opustil kvůli úpalu Honza, ale prozměnu jsme si vyzvedli Klíšťáka, který měl v sobotu dopoledne nějakou akci ve škole. Usídlili jsme se ve stínu na náměstí a došlo i na sváču v podobě zmrzliny…

Chtěli jsme se ještě podívat do zámeckého parku a tak jsme se přesunuli tam. Nejprve jsme si prohlédli chované ptactvo a opět následoval odpočinek (na trávě se bezva spí).Co čert nechtěl, nějak se nám pokazilo počasí… Z ničeho nic začala pořádná bouřka a kroupy. Ty jsme sice přečkali pod celtami, ale batohy atd. jsme měli tak trochu mokré… Vzhledem k tomu, že déšť neustával, rozhodli jsme se pro ústup směr Příbram. Čekala nás noc v klubovně. Pořádně jsme se usušili, Golem s Kristiánem došli nakoupit a dali jsme se do vaření večeře – číny z 2 druhů masa a k tomu hranolky J Večer došlo i na dvě pohádky na dobrou noc a usnuli jsme.

Ráno jsme vstávali již v celkem normální čas – v 7 hod. a dostatečně odpočatí. Zahráli jsme si několik her na hřišti a došlo i na hraní si na zvířátka, kreslení obrázků a zvířecí rozhovory. Naši nejmladší si také poprvé vyzkoušeli lakros. K obědu jsme si dali dle výběru čínskou či gulášovou polévku a po úklidu klubovny se rozešli domů – respektive cestou jsme skoro každého doprovodili buď domů, nebo na místo odvozu.

Toť pro letošek vše, ale čeká nás tábor!

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost