Kronika 2009-2010

Výprava skautů do Prahy - 16.-18.10.2009

Sešli jsme se v pátek odpoledne v Jiráskových sadech. Kdo všechno? Kotě, Slimák, Čutora a Golem. V autobuse, do kterého jsme po chvíli čekání nastoupili, již jeli Mráček s Beruškou. Po celkem klidné a rychlé jízdě jsme dorazili do Prahy, na Andělu nakoupili jízdenky a tramvají se vydali ke klubovně. Až na místě jsme zjisili, že jsme loni při Mixemu spali sice v klubovně stejného střediska a vystupovali na stajné zastávce, ale klubovna byla o pár bloků jinde… Přesto jsme své útočitě po chvilce chůze nalezli a ubytovali se. Následně jsme se vydali na nákup a večer poté uvařili večeři, hráli Bang! a Lovce a sběrače a následně šli spát.

V sobotu ráno jsme se po budíčku nasnídali (dělali jsem vlastní müsli), sbalili svačinu a pití a vydali jsme se do ZOO. Bylo zataženo a občas trochu kapalo a tak bylo v ZOO poměrně prázdno. Nám to naopak celkem vyhovovalo, nemuseli jsme se prodírat davy lidí. V ZOO jsme s vše řádně prohlédli, hledali pár keší a také vyzkoušeli funkčnost fotoautomatů  Slimák si neodpustil také zkoušku lanovky – no, když se mu v takovém počasí chtělo – dobře mu tak… Pryč jsme odcházeli až před zavíračkou a celkem unaveni jsme vyjeli směr klubovna. Cestou jsme se ale dohodli, že přecijen chceme jít na pizzu a tak začal hon „najděte pizzerii“. Trochu jsme si zajezdili tramvají, ale nakonec jsme jeden útulný podnik s hezkými cenami nalezli a navečeřeli se. Zpět ke klubovně jsme šli pěšky a cestu si vylepšovali krom jiného zpěvem

Po příchodu do klubovny jsme si ještě zahráli pár her a šli spát.

V neděli ráno vstávali všichni až na Slimáka a Čutoru. Ty jsme budili až v 11 hod., ale přesto Slimák odmítal vstávat… Nakonec se mu vůbec nelíbilo, že jsme ho vytáhli ze spacáku a poslali „na mráz“. Nakonec jsme si pro něj stejně museli dojít, protože si začal trochu hrát na uraženého.

Nakonec jsme uvařili oběd, vše uklidili a vyjeli zpět domů…

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost