Kronika 2009-2010

Výprava na Řimbabu - 20.-22.11.2009

Dnes 20. 11. jsme se sešli (Golem, Tuzemák, Jirka, Vojta, Dan, Petr) u klubovny. Na nákup jsme se vydali, kam jinam, než do Billy. Nakoupili jsme, povozili se na nákupním vozíku a pak se vydali na cestu ještě přes Golemův barák, kde se chtěla valná většina ukempit, ale Golemovo rodičům ani jemu se to moc nezdálo.

Na Řimbabu jsme dorazili během 30 minut. Po příchodu jsme si vyzvedli ještě Placatku, který to má za barákem. Zatopili jsme, abychom nezmrzli, pak si udělali večeři a šli si zahrát nějaké hry. Chvíli poté ještě dorazila Kotě, ale než se ohlásila, sledovala nás za oknem a moc se bavila. (Dovezl ji tatínek, neboť nemohla kvůli problémům s nohou moc chodit...) Přidala se k nám a zahrála si nějaké hry. Poté šli již malí spát. Golem jim vyprávěl pohádku o zlém permoníkovi, který si bere děti do podzemí a tak se jim nejdřív spát nechtělo, ale nakonec přeci jen usnuli. Kotě s Tuzemákem a Placatkouse šli projít. Golem o ně sice měl strach, ale po čase se vrátili živi a zdrávi. Pozdě večer dorazil ještě Dodo. Kotě se rozhodla, že si půjde ustlat a samozřejmě Tuzemák a Placatka se jí vydali pomoc. Trochu přestěhovali, už spící děti a udělali si svůj vlastní prostor. Pak jsme ještě něco kutili dole a nakonec si šel Placatka a Tuzemák lehnout, jen Kotě nechtěla a tak si ještě asi do dvou povídali než si šla i s Golemem a Dodem lehnout.

Ráno jsme vstávali asi v devět hodin. Uvařili jsme si čaj, nanosili dříví na večer a namazali si chleba s paštikou. Pak jsme se šli projít do blízkého lesa. Kotěti se po cestě podařilo rozbít petrolejku tak za trest kousek nesla deku. V lese nim Golem Dodem zahráli scénku a děti potom sbírali listí a větvičky, které museli určit. Poté jsme to vzali oklikou do Bohutína. Našli si různé informace potřebné k nalezení keše, kterou jsme v zavěru samozřejmě našli, ale ještě před ní jsme vyzvedli keš nedaleko Lůmku. Některé napadlo, že bychom tam mohli přespat, ale ti rozumnější to raději zavrhli. Pak jsme se vydali zpět, ale protože kotěti se šlo špatně a šla pomalu oddělila se od zbytku a šla jen s Golemem.

Mezitím zbytek přišel do klubovny a uvařil polévku (asi v pět). Poté dorazila i Kotě s Golemem, kterým se sice líbilo, že je uvařeno, ale to, že se netopí, už nebylo zas tak veselé. Donutili tedy Placatku s Tuzemákem zatopit, ale příliš se jim to nedařilo, takže se asi po hodině do toho vložil Dodo a konečně bylo teplo…Večer si šly děti uvařit špagety a Golem s Kotětem jim zatím udělali omáčku. Když jsme se přišli podívat jak se jim to daří a zjistili, že vodu vaří jen na papírech které jim už pomalu docházeli, museli jsme jim pomoct. Večer jsme přeci jen večeřeli a moc jsme si pochutnali.

Večer nás čekala pomoc permoníkovi proti zlému duchovi – docela akční noční hra. Kupodivu se báli i skauti. Následně jsme uložili malé děti a Kotě, Dodo, Golem, Placatka a Tuzemák kouali na DVD Společenství vlků. Po filmu šel Placatka s Tuzemákem spát a Kotě si ještě s Dodem a Golemem opět povídali. Tentokrát to protáhli a šli spát až ve čtyři hodiny.

Ráno jsme vstávali dost brzo a to v deset hodin dopoledne. K snídani jsme si dali müsli s mlékem. Kotě s Placatkou as Tuzemákem si pak ještě došli koupit něco sladkého do nejbližšího krámu. Chvíli poté si pro Kotě přijel její taťka tak musela domu. Zbytek ještě uklidil a vydal se zpět do Příbrami.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost