Kronika 2009-2010

Palačinková výprava 13.12.2009

Dnes ve 13 hodin jsme se sešli u klubovny na tradiční předvánoční oddílovou akci – palačinkovou výpravu spojenou s nadílkou lesní zvěři. Nejprve jsme provedli veřejný průzkum na téma – vybavení na palačinky a dárky pro zvířátka. Dozvěděli jsme se opravdu zajímavé věci. Někteří přinesli zvířátkům dárků opravdu hodně, jiní to již stihli sníst. Z klubovny jsme přibrali ještě suroviny na samotné palačinky a poté si zahráli hru na slušně vychované občany.

 Vydali jsme se směrem na Padák. Cestou jsme se zastavili u rybníku Kaňka a zkusili jsme najít „Kaňku do pohádky“(jde o geocache, jejíž souřadnice se skrývaly pod šifrou tvořenou obrázky). Místo jsme nakonec nalezli a samotná schránka nás samotným vzhledem skutečně překvapila. Následně jsme se vydali nahoru na Padák, kde jsme nalezli vhodné místo pro tvorbu palačinek. Též jsme potkali milého pana hajného, který se nás ptal, co že těm zajícům vaříme a následně nám popřál dobrou chuť :-). Na zahřátí jsme si zahráli pár hříček - „Proč skáčeš“ a „Fero, kde su bol“.

 I přes hroznou zimu jsme upekli palačinky a ozdobili stromeček pro zvířátka. Následně jsme se odebrali do klubovny, kde jsme rozmrzli a zahráli si ještě několik her. Následně jsme se rozloučili a odebrali k domovům.

 PS: Skauti si tuto výpravu prodloužili o „předakci“ a sešli se už v sobotu v 18:00 hod, snažili se trochu poklidit v klubovně, umyli okna a vyprali záclony. Pak také koukli na filmík.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost