Kronika 2009-2010

Vánoční nadílka 18.12.2009

Ježíšek na nás ani letos nezapomněl, 18. 12. v 17:00 h - skrz sněhové závěje se brodíme ke klubovně. Všudy přítomná vánoční atmosféra jako by sama vybízela k otázce co je za zamčenými dveřmi. Někteří se sice snažili dostati dovnitř dříve, ale jejich snažení se nesetkalo s úspěchem.

 Konečně můžeme jít dovnitř. Jaká je to nádhera. Celá místnost je prosycena vůní Vánoc. Zaslýcháme tóny koled, ze stropu se snáší hvězdy, ale co je nejdůležitější nechyběl ani více jak dvoumetrový strom a co teprve těch dárků pod ním. Každý si zde našel své. Někdo se věnoval především konzumaci všelijakých dobrot, kterých se zde sešlo též mnoho. Další zpívali koledy a někdo si jen užíval vánoční atmosféru s vůní františků a jehličí. Navštívila nás také vánoční strašidla – sv. Lucinka, sv. Ambrož a Perchta.

 Poté přišlo rozdělování dárků. Nikdo neobdržel méně než 17. Další dárky nezapomněli připravit ani družiny. Naši skauti si připravili krabičky s překvapením (bonbóny :-D ). Naši nejmenší pro všechny pomocí hřebíčku ozdobili jablíčka. Poslední družina se postarala i o duševní obdarování – shlédli jsme divadelní hru „Dvojka naděluje Ježíškovi“.

 Nadílka vyvrcholila prskavkami, odpalováním pyrotechniky a následným rozloučením pomocí gillwelského kruhu. Kromě dárků jsme si všichni odnesli i dobrou náladu a nezapomenutelný zážitek. Šťastné a veselé :-)

 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost