Kronika 2009-2010

Skautské Velikonoce - 2.-5.4.2010

2.4.

Sešli jsme se večer kolem 19 hodiny. Vybalili jsme si a zašli na nákup. Kam jinam než do Tesca…Večer jsme si poslechli úryvek z knihy Malý Princ a následně se prošli při světle svíček po areálu 8. ZŠ a odpovídali na otázky k tématu, které jsme slyšeli. Jdeme si lehnout.
Ráno nás ale budí Kotě. Nevyšlo sluníčko, a proto se nám nechce vstávat. Nakonec jsme se přeci jen ze spacáků vykopali, absolvovali ranní hygienu a nezapomněli ani na rozcvičku. Dopoledne jsme si zahráli sardinky. Po obědě jsme provedli rituál na přivolání slunce a šli si lehnout s nadějí, že příští den vyjde.

3.4.

Ráno nás vzbudili první paprsky slunce. Tak přeci jen. Snídáme a snažíme se poklidit klubovnu. S obědem začínáme brzy. Děláme si totiž smažený sýr s bramborem. Moc jsme si pochutnali.
Odpoledne musel Golem domu a tak nám nechal klíče od klubovny a odešel. My jsme také odešli… :-D Prošli jsme se směr lesopark, kde usedáme a povídáme si. Nakonec jsme to vzali přes Vojířovi (kde jsme zazvonili a rychle zdrhali) do Tesca, naše oblíbené místo. Následně jsme se vrátili do klubovny, kde jsme si udělali barový pult,samozřejmě nealko  ;-), volume od Klíšťákovo reproduktorů otočili na ,,max“ a čekali na Golema. Ten dorazil společně s Mrakem v cca 19:00.
Kotě, Golem a Mrak vyrazili na Mši Svatou na Sv. Hoře Klíšťák s Petrem zůstali v klubovně a dívali se na filmy. Na mši jsme jeli MHD. Na zastávce se k nám přidala ještě Beruška. Do klubovny se vracíme pěšky kolem půlnoci. Neměli jsme sílu na nic jiného než si jít lehnout.

4.4

Ráno snídáme a vyrážíme opět na nákup do Tesca. Při zpáteční cestě stavíme na dětském hřišti, kde jsme obsadili všechny houpačky. Petr se snažil i klouzat, ale jaksi se do klouzačky nevešel. Klíšťák se pro změnu snažil houpat na pérové houpačce, ale také to nebylo moc slavné (zabořil se do země…) :-)
Dopoledne hrajeme různé hry, co měla na programu Kotě. Obědváme a opět si hrajeme…krom jiného třeba přehazku a voley-ball. Po večeři uklízíme a přemýšlíme, jak se dostaneme na Slivici ( pěšky se nám nechce…), nakonec je vše vyřešeno, Koumák se pro nás ráno staví. S klidem si jdeme lehnout...

5.4.

Golem s Klíšťákem ráno vstávají brzo. Jdou totiž s pomlázkou na návštěvu k Vojířům, kde je nepochybně rádi vidí. Také potkali pí.Královou…Následně se vracejí do klubovny. Budí Kotě a Petra. Koumák už nám volá, kde jsme. Máme zpoždění.
Vybíháme před klubovnu. Tam nasedáme do auta a odjíždíme na Slivici. Ze Slivice společně vyrážíme na Makovou. Tam jsme si našli kešku a zašli na mši. Po ní už venku čekali všichni příslušníci mužského pohlaví připraveni s pomlázkou.
Nakonec nás Koumák dovezl do klubovny, kde si vaříme oběd a rozcházíme se domů.
Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost