Kronika 2009-2010

Čarodějnice + výprava - 30.4.-2.5.2010

Je 30. duben, den kdy odlétají čarodějnice. Jako každý rok i letos máme mít skautské čarodějnice na Nováku. Scházíme se kolem 3. hodiny odpolední pod hrází Nového rybníka a začínáme stavět nízké lanové překážky. Lana nemáme ještě ani navázána a již přichází první návštěvníci. Společnými silami jsme pro veřejnost připravili 10 stanovišť s úkoly, za jejichž splnění se mohli děti proletět na koštěti. Po vyčerpávajícím odpoledni si mohli opéct vuřty na ohni. Kromě problémů s novou „levnou“ ráčnou se čarodějnice povedly.

Menší děti se s Beruškou a Mráčkem vydaly do klubovny a díky lákavé nabídce paní Molkové nemusely nést ani své krosny. V klubovně si zahrály stolní hry a starší zatím došli nakoupit s Golemem do Tesca, zásoby na zbytek víkendu. Ti „chytří“ se smyslem pro humor umístili na Golemova záda čip, takže Golem začal u pokladny pípat. Po příchodu do klubovny jsme uklidili krmení a šli ven na upálení čarodějnice a večerní hru: stavba věží. Následně se odebrali mladší členové výpravy k nočnímu odpočinku a ti starší si ještě před spánkem zahráli Citadelu a Ligreto.

V sobotu zvoní budík v půl osmé a my stáváme, uklízíme nepořádek, který stihl vzniknout od našeho včerejšího příchodu, nasnídali se a vydali se na procházku na Třemošnou. Cestu si vybírali děti sami, alespoň jsme získali možnost prohlédnout si zdejší přírodu ;-). Pod kopcem jsme navštívili rozhlednu a po výstupu nahoru jsme se pustili do přípravy oběda v podobě těstovinového salátu. Zpáteční cestu zpestřujeme hledáním dvou geocache a také hrou o prchajícím indiánském zajatci. Je skutečně teplo, slunko na nás praží a voda již došla. Kotě se tedy rozhodla vysomrovat u prvního obytného domu, který nám přišel do cesty, vodu, aby nám děti neumřely žízní :-P. Po návratu do klubovny se střemhlav vrháme do přípravy večeře – vuřtguláše. Po odpočinku a naplnění žaludků jsme šli ještě jednou ven, kde jsme okrádali příšery o jídlo. Zkulturnili jsme své zevnějšky a odebrali se do spacáků, samozřejmě s pohádkou :-).

Většina nás vstala v neděli kolem 8. hodiny ranní. Šli jsme si zahrát deskovky do vedlejší místnosti, než dospí i ostatní. Před snídaní se musí trochu poklidit, teprve pak se můžeme nasytit. Venku jsme si zahráli ještě nějaké hry, dobalili věci a odcházeli domů.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost