Kronika 2009-2010

Středočeská Bambiriáda - Tvůj průvodce volným časem - 21.-23.5.2010

Jako každým rokem tak i letos se pořádala Středočeská Bambiriáda, akce na které se prezentují organizace zabývající se činností pro děti a mládež. V pořadí již 12. ročník této akce se pořádal v Příbrami, a proto jak jinak, než že jsme se, stejně jako všichni co to s činností pro děti myslí vážně, také zúčastnili.

Rozhodli jsme se, že předvedeme, jak to vypadá, když skauti táboří a mnoho dalších aktivit. Z tohoto důvodu bylo potřeba dopravit do areálu Nového rybníka, kde se celá akce pořádala, mnoho materiálu. A tak se Mráček, Klíšťák a Kotě sešli již ve čtvrtek odpoledne. Bohužel jsme neměli k dispozici žádnou mechanizaci, a proto se muselo vše odpravit hezky po staru – na kárce. Dostali jsme se tak i do velice zajímavých situací, zkoušeli jste někdy na káře po Příbrami vozit tyče k tee-pee? Na Nováku na nás již při prvním příchodu čekala Lucka, která kvůli zranění nohy sice nemohla vozit materiál, ale i tak jsme ji rádi viděli. Mysleli jsme, že už snad vše ani neodstěhujeme, když nám na pomoc přispěchala Beruška a následně i Klíšťákova maminka. Ve večerních hodinách jsme ještě stihli udělat kolíky k tee-pee.

Během pátečního dopoledne vyrostla na hrázi rybníka dvě tee-pee a následně i lanové překážky, takže jsme již byli připraveni na první návštěvníky. Každý kdo přišel , se u nás mohl podívat, jak se spí v tee-pee. Mohl si vyzkoušet fyzickou zdatnost na nízkých lanových překážkách, či si vyrobit papírovou růži, krepákový obrázek. Pro menší děti byly připraveny fixky a spousta papírů. V průběhu odpoledne dorazil i zbytek oddílu – dle toho jak komu končí vyučování. Po odchodu posledního pátečního návštěvníka jsme poklidili, zahráli si několik her a uložili jsme se ke spánku do indiánského stanu.

Sobota se odehrávala ve stejně dobré náladě jako pátek. Ráno jsme nejprve uvázali lanové překážky (na každý den jsme připravovali jiné) a pak už si tisíce návštěvníků nadšeně zkoušeli všechny připravené aktivity a panovala všeobecná pohoda. Po obědě Golem společně s Veverkou a Mobi vzali členy oddílu na malou procházku po okolí Příbrami.

Nedělního rána jsme zjistili, že většina organizací již odcestovala do svých domovů, ale byla by veliká škoda ukončit takto vydřenou akci dříve, a tak jsme setrvali až do úplného konce. Což dle plánu mělo být ve 14:00, nicméně pokračovali jsme v programu i pro opozdilce. Následovalo skládání týpek i ostatního vybavení. Nyní jsme již nemuseli vozit většinu materiálu na lidský pohon díky příjezdu pana Vojíře. Nicméně týpiové tyče (vzhledem k rozměru i váze) jsme museli převézt opět na dvoukoláku.

Na celé akci jsme se proslavili Skautským rádiem, které, pod Mráčkovo taktovkou (tedy mikrofonem :-) ), hraním písní nejrůznějších žánrů, zpříjemňovalo návštěvu Bambiriády. Ale i informovalo o dění na akci, počasí a všelijakých jiných záležitostech. Díky kvalitnímu ozvučení zná slogan „Pro vaši dobrou náladu hraje Skautské rádio“ každičký návštěvník Středočeské Bambiriády.

Pokud jste nestihli tuto akci navštívit, nezoufejte, za několik málo let se jistě bude konat opět v Příbrami.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost