Vánoční nadílka – 18.12.2011

Je 18. prosince a konečně přichází všemi očekávaná vánoční nadílka. Zahajujeme venku a začínáme pohybovými hrami. Čas rychle utíká, a jelikož již slunce zapadá, odebíráme se dovnitř.

Několik vedoucích dorazilo dříve, a tak po svlečení vcházíme do svátečně vyzdobené klubovny, ve které nechybí ani veliký stromeček, pod kterým již leží hromada dárečků. Zasedáme ke stolu a po připití Kofolou se pouštíme do všemožných jednohubek, chlebíčků a cukroví. Všeho je požehnaně, jelikož kromě krmě připravené centrálně (děkujeme skautům, kteří nám pomohli), téměř každý něco donesl. Beruška připravila a Lucky maminka vytiskla oddílové vánoční zpěvníky, za což jim taktéž velice děkujeme, a tak se pouštíme do zpěvu vánočních koled, který je doprovázen početným nástrojovým ansáblem – dvoje housle (Tereza, Lucka), klavír (Kotě) a dvě kytary (Veverka, Beruška).

Zapomenout se nesmí ani na již zmíněné dárky, a tak se vedoucí dávají do rozdávání. Každý má zanedlouho před sebou již pořádnou kupičku, protože jako již několikrát i letos platí pravidlo, že každý dává dárek každému.

Dozvídáme se, že závěr nadílky se ponese v kulturním duchu a zanedlouho se již všichni smějeme při dramatické čtení pohádky Popoluška, které si pro všechny připravila družina Tygrů. Následují scénky družiny NASA na motivy televizního pořadu Partička. Ač se nám příliš nechce, musíme se již rozloučit a po doznění posledního družinového pokřiku zůstává v klubovně jen hrstka lidiček, kteří se pouští do bojového úkolu úklidu.

Šťastné a veselé.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost