Výprava do Prahy - 25.-27.11.2011

Tak jako již tradičně v uplynulých letech, i letos jsme se rozhodli vydat na podzimní výpravu do Prahy. Sešli jsme se v pátek 25. listopadu na konečné busu do Prahy ve složení Pitíčko, Daník, Petr, Lucka (jde o její první výpravu), Davídek, Terka, Sluníčko a Golem. Panu řidiči jsme neudělali moc radost tím, že jsme chtěli platit jízdné z čipové karty, ale poté již cesta probíhala v pohodě a úspěšně jsme dorazili na Knížecí. Zde se k nám připojila Lucka a vydali jsme se hledat správnou tramvaj.

Po půlhodince jízdy po Praze jsme dorazili až na zastávku Nad Rybníky, poblíž které jsou klubovny, kde jsme měli bydlet. V klubovně nás přivítal bratr Štěpnička, který nám klubovnu také už vytopil. Rozdělili jsme se na spaní na velké, kteří spali nahoře na vyvýšeném patře, a na malé, kteří zůstali na matracích dole. Po večeři jsme se dozvěděli, že každý z nás je ufonem, který přiletěl z jiné planety, a budeme zkoumat Zemi. Dostali jsme svůj astronomický průkaz totožnosti a představili si vzájemně planety, ze kterých pocházíme. A poté následoval program zabývající se srovnáním civilizací v různých částech světa. Jediným drobným problémem bylo to, že se Golem zkoušel učit létat – podjel mu pod nohami žebřík a trochu si pochroumal kotník.

Ráno vstával jako prvním Golem a vyrazil na nákup. Ostatní si mezitím uklidili a dali rozcvičku. Následně si každý sám usmažil vejce k snídani. Dopoledne jsme poté procházeli výcvikem pro zkoumání Země – měřili objem budovy, vzdálenosti, stavěli základnu, učili se létat s vesmírnou lodí… K obědu jsme vyráběli masové kuličky – a opravdu se nám povedly Smile. Pak následoval polední klid.

Odpoledne jsme vyrazili do města – dojeli jsme metrem na Malostranskou a odtud se přesunuli (s několika hrami) až na Staroměstské náměstí. Davídek s Míšou strávili dobu na Staromáku v doprovodu Golema a Lucky v dětském domečku, kde vyráběli obrázek sněhuláka. Ostatní se rozdělili do dvojic a prohlédli si adventní trhy. Nejhezčí byl ale již svítící vánoční strom. (Po zkušenostech z minulého roku jsme nebyli na jeho rozsvícení, ale dorazili jsme raději necelou hodinu poté.)

Na Staromáku jsme viděli také Orloj – z první řady Cool. Pak jsme se pěšky přesunuli na Václavské náměstí, kde byla menší alternativa adventního trhu a procházeli pěšky až nahoru na Muzeum. Cestou jsme se ale ještě stavili v KFC, kde si koupila Sluníčko něco dobrého, a poté všichni v McDonaldu, kde si donakoupila něco na chuť většina ostatních. Metro jsme načasovali tak, aby nám stačil jen levnější kratší lístek. Po příchodu do klubovny jsme připravili véču, následoval ještě večerní program a pak pohádka na dobrou noc, kterou vyprávěl Golem. Na jejím konci však všichni až na něj už spali a ráno se dohadovali o tom, kdo jí slyšel větší kus.

V neděli musel jít Golem na jednání krajské rady, pro ostatní měla program Lucka. Zahráli si několik her, našli poklad a uklidili klubovnu. Golem se vrátil až před finálním douklizením, poté jsme jen sbalili věci a museli se vydat na cestu domů. Cestu do Příbrami většina účastníků výpravy prospala a v Příbrami jsme se již jen rozloučili a rozešli se do svých domovů.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost