Výprava do Rokycan - 20.–22.1.2012

Je 20. ledna a nás čeká první celovíkendová výprava v roce 2012. Beruška, Golem, Houba, Kája, Kotě, Lucka D., Lucka N., Medvěd, Mráček, Pískal, Placatka, Přezdívka, Sluníčko a Terka se schází na vlakovém nádraží. Vlaková doprava ani tentokráte nezklamala. Během drobného zpoždění půl hodiny jsme se zdokonalili alespoň ve čtení v jízdním řádu, a také si zahráli hru Na autíčka, během které Kája dostala svou přezdívku – Brumla.

Konečně jsme se dočkali a vlak dojel a naše přeprava mohla začít. Abychom dorazili do Rokycan, museli jsme přestoupit ve Zdicích na rychlík, který nás tam dovezl. Přesto nás čekal ještě krátký přesun přes město ke skautské základně místních skautů. Mráček s Luckou se odebrali k rychlému nákupu zítřejší snídaně a my ostatní se navečeřeli a připravili místo ke spaní, na lepší usínání nám Mráček přečetl pohádku Aschenputtel (= Popelka) v originálu od bratří Grimmů. 

Do sobotního rána nás probudila písnička, ještě na okamžik jsme zůstali ve spacácích, ve kterých započala naše rozcvička. Následně jsme se přesunuli na hřiště, kde naše ranní cvičení pokračovalo hrou na Celebrity a paparazzi a následně si procvičili mozkové závity při vymýšlení nejlepších a nejhorších módních kreací. Venku nám brzy vyhládlo a tak jsme s radostí zasedli k horkému čaji a rohlíkům s medem. U níž započalo naše smskové povídání se skřítkem Neťukem, pro kterého jsme plnili různé úkoly a pomáhali mu.

Venku jsme si zkusili předávat zprávy pomocí seskládaných písmen z vlastních těl. Poměřili si v týmech sílu během Mistrovství světa v házení polenem na tisíc způsobů. Poté jsme si zlepšili své dovednosti s buzolou. Jelikož lednové počasí je poněkud chladné, odebrali jsme se do tepla klubovny. Na následný program jsme se rozdělili na dvě skupiny. Družiny Medvíďata a Sysli se pustili do Imaginární bitvy, zatímco Tygři a NASA se věnovali intelektuálním diskusím o problémech současné společnosti. Následoval oběd a polední klid.

Počasí se nepříjemně zhoršilo a tak jsme museli setrvat v klubovně, kde jsme si zahráli Královské rošády a Ducha. Z hry nás vytrhl další Neťukův úkol – stavba sochy, pro kterou jsme využili hojnosti čerstvě napadaného sněhu. Zatímco vlčata a světlušky ještě tvořili, starší se vyrazili na nákup. Po návratu do klubovny jsme nejprve dali sušit všechny mokré věci. Na malé čekala hra Pošli to dál a pro velké Vaření s hendikepem – každý měl k dispozici pouze jednu ruku a jedno oko. Všem přišla k chuti bramborová polévka a topinky.

Po večeři následoval další úkol -  soutěž v přesnosti a hlasitosti projevu, po které jsme vykonali důležitou večerní hygienu. Poté jsme se všichni proletěli se na „nebeských oblacích“ prošli Pádem důvěry a Mixérem. Tento večer jsme si pro změnu vyslechli pohádku v naší mateřčině od Golema.

I do nedělního rána nás zbudila písnička, po které jsme protáhli celé své tělo. Posnídali jsme cornflakes s mlékem a teplým čajem, při které jsme si polámali hlavy s vymýšlením slova, které by obsahovalo co nejvíce písmen A, B a C, jelikož se skřítkovi Neťukovi zasekla v této klávese nožička. Naším následujícím úkolem bylo trefit na náměstí, na kterém jsme se snažili spočítat co nejvíce počitatelných věcí.

Po návratu do klubovny jsme nejdříve museli najít své jídelní potřeby, které nám schovali zlí skřítci, ještěže nám Neťuk poradil. Poobědvali jsme gulášovou polévku a uklidili klubovnu, abychom mohli vyrazit na vlakové nádraží. Čekání na vlak jsme si ukrátili hrou Hutututu. Cesta vlakem probíhala poklidně a brzy jsme dorazili až do Příbrami. Už jen oddílový pokřik a hurá k rodičům, kteří na nás již nedočkavě čekali.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost