Karneval - 3.3.2012

Sraz byl pro všechny v 13:00 hod před bývalou 8. ZŠ. Bylo nás přibližně 40 lidí ze čtyř oddílů – z 2. oddílu Dvojka Příbram, 8. dívčího oddílu Gingo, světlušky ze Svaté hory a vlčata z Brdské smečky – Černé pumy.

Po pár minutách po srazu jsme se přemístili do velké haly v 2. pavilonu. Již tam byla připravena překrásná výzdoba, kterou od rána přichystávali: Mráček, Beruška, Klíšťák, Lucka a Golem, a také tam byla výstava obrázků, kterou připravila Roseanne. Obrázky vytvořila s dětmi z dětské odborné léčebny Bukovany. Na stole byly připravené namazané toasty s pomazánkami, 4 druhy upečených buchet, lupínky a jako zástupce zdravější stravy, tam byly i jablka a mrkve, na pití pak připravená šťáva ve várnici. Na každém stole byly 3 růže z krepáku a nějaké vytištěné vtipy.

Když se všichni převlékli do masek, tak jsme se představili do mikrofonu v kroužku. Poté jsme si zahráli Molekuly, když jsme byli po skupinkách v daném počtu, tak jsme si znovu zopakovali své přezdívky. Po Molekulách jsme se buď mohli občerstvit, nebo hlavně tancovat a vyblbnout se. Po tanci jsme si zasoutěžili, přesněji hráli jsme Obíhanou kolem židlí a při každém kole se 1 židle odebrala, po nějaké chvíli se vypnula hudba a ten, kdo si neměl, kam sednout vypadl. Tři nejlepší dostali sladkou odměnu v podobě sušenky. Zase se mohlo tančit, jíst a pít.

Naučili jsme se, pro někoho nový tanec, Mazurku. Všichni to zvládli celkem dobře, a proto mohla následovat soutěž – Mazurková honěná s předáváním krabiček, kdo měl po vypnutí hudby krabičku u sebe, vypadl. Tři výherní páry měly ještě další úkol – vytáhnout si do pusy bonbón na provázku bez pomoci rukou, pro tři nejrychlejší byla opět připravena cena. A zase tu byl čas na tančení.

Na další soutěž jsme se museli přesunout ven, naším úkolem bylo sníst ve skupině po 6 a 7 lidech co nejrychleji polovinu chleba, moje skupina vyhrála, ale zas tak šťastná z výhry jsem nebyla, protože na každého ze skupiny čekala další nástavba. Jako první jsem musela sníst tyto 3 potraviny: polovinu jablka, polovinu mrkve a oloupaný citrón. Všem ostatním přišel nejtěžší citrón, ale mě mrkev, byla totiž hrozně tvrdá. I přesto jsem to zvládla jako první a opět jsme byli obdarování príma cenami, ale již uvnitř. 

Další soutěž byla na tanečním parketu, Mráček vyhlásil pravidla. Do vzduchu vyhodil 1 a poté i další balónky a museli jsme do nich pinkat tak, aby nespadli právě nám. Komu spadl, tak vypadl. Po dohrání bylo pár posledních písní a konečně došlo na vyhlášení nejlepších masek. Byly 2 kategorie – chlapci a dívky, z každé kategorie byli opět tři výherci. Poté všichni ostatním pověděli, co vlastně jejich maska představovala.

Bohužel se již náš čas nachýlil ke konci a museli jsme se společně rozloučit, oddílovými pokřiky, zabalili jsme si věci a odešli. Někteří tam zůstali ještě uklízet – Mráček, Beruška, Lucka, Golem, Klíšťák, Roseanne, Petr, Terka a já. Teprve po uklizení jsme se postupně odebrali domů i my.
Myslím, že se karneval moc povedl a všichni si to moc užili. Alespoň já to tak mám.

Zapsala: Sluníčko

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost