Šmoulové – 21.4.2012

Skauting slaví v tomto roce 100. výročí činnosti v Čechách a jistě není lepší způsob jak toto jubileum oslavit, než v našich aktivitách pokračovat. Náš oddíl proto zorganizoval městskou hru pro mladší Příbramské skautky a skauty. Jak už název napovídá, tato akce se nesla v duchu lidiček s modrou pletí.

Navštívili nás šmoulí vyslanci, kteří, žádaje nás o pomoc, nám předali vysvětlení celé situace od Taťky Šmouly.

Kdysi dávno, tak dávno, že už nikdo neví kdy, přinesl jeden velký bílý čáp prvního šmoulu. Další velcí čápi přinášeli další a další malinkaté modré uzlíčky naplněné kouzlem - malinké šmoulínky. Když jich bylo hodně a trochu povyrostly v krásném kouzelném lese, vyšmoulovali si šmoulí vesnici a začali si vesele šmoulovat. Občas k nim opět přiletěl další čáp a přinesl dalšího šmoulíka, protože ač jim to trvá hrooozně dlouho, zestárnou a skončí se šmoulováním. Nikdo neví, odkud čápi nové šmoulíky přinášejí, ale musí to být nějaké hrozně šmoulózní místečko.

Po čase se ale začal šmoulí les stávat nebezpečným - objevil se zlý čaroděj Gargamel. Ten navíc není ani pořádným čarodějem, protože neumí pořádně šmoulovat. Jenže zjistil, že když získá šmoulí esenci, bude moct šmoulovat a zničit všechny šmouly - protože je nemá rád. A navíc pak bud jedinou kouzelnou bytostí v celém šmoulím lese!

I stalo se, že se Gargamelovi podařilo zaklít všechny čápi, aby netrefili do kouzelného lesa a tak nemohou přinášet nové šmoulíky. Je nutné najít starou recepturu, pomocí které by šlo zakletí zlomit. A pak bude vše šmoulózní!

Neváhali jsme ani chvilku a v okamžiku se více než 30 zachránců rozeběhlo do města vyhledat potřebné indicie a klíče k vytvoření kouzla na záchranu šmoulů. I přes veškeré nesnáze a úprky o život před Gargamelem a jeho pomocníky se nám nakonec podařilo získat vše potřebné a po dosplnění několika dalších úkolů se nám podařilo sestavit kouzlo, kterým jsme šmoulíky zachránili. Radost šmoulů se ani nedala vyslovit, a tak jsme byli nakonec odměněni Šmoulbony a Šmarabeskami (bonbony a Arabeskami).

Celý den byl prostě šmoulózní!

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost