9.8.2011

Počasí nám přeje a my se probouzíme do hezkého slunečného dne. Po snídani a raním nástupu se pouštíme do přípravy setoňova hrnce.

S vidinou dobré večeře se všichni okamžitě vrháme do zadaných činností – natrhání kopřiv, vykopání děr, nasbírání kamenů a nanošení dřeva. Postupem času jsme si mohli vyzkoušet všechny tyto činnosti. Mezi tím vždy jedna družina šla do kuchyně, kde se učila správně škrábat brambory. Jakmile bylo vše připraveno, mohlo se začít s rozpalováním kamenů. Během přikládání a čekání, jsme poobědvali párky s námi oškrábanými brambory. Po poledním klidu jsme si každý okořenili a zabalili čtvrtku kuřete do alobalu a upevnili provázkem. Jakmile byly kameny již dostatečně rozehřátý, začali jsme plnit díry – žhavé kameny, kopřivy, kuřata a opět kopřivy, nyní zbývá už jenom čekat.

Poté se jdeme vykoupat. Bohužel po návratu jsme zjistili, že našemu staviteli Neumisovi ukradli plány paláce, proto se je musíme vydat hledat. Samozřejmě zato opět může Podrazimis, proto jdeme do jeho domu. On sám sice doma nebyl, ale od jeho stráží jsme nakonec získali dopisy, v kterých byly zapsány místa ukrytí plánů, bohužel psané v hyeroglifech a těm my nerozumíme.

Je čas vykopat kuřata, bohužel tentokráte se nám kuřata nedopekla, proto jsme je dodělali nad žhavými uhlíky. Přesto všem tato večeře velice chutnala. Pro pokročilejší dobu jsme vykonali povinnou večerní hygienu a za doprovodu pohádky šli spát. 

Zapsala: Beruška

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost