Střediskový sraz - 5.-7.10.2012

Sešli jsme se u Tesca. Byl tam Golem, Mráček, Mobi, Veverka, Janek, Máca, Sluníčko, tedy já, Pískal, Koště, Houba, Lucie a Tereza.

Vydali jsme se, už bez batohů, na autobusovou zastávku, kde jsme pobyli zhruba 10 minut. Autobusem jsme dojeli až na Slivici, kde jsme byli dřív, i jak naše batohy. A tak jsme se šli podívat k památníku padlých vojáků, kde jsme si povídali. Po půl hodině přijeli i baťohy,  tak jsme se šli navečeřet. Každý jedl to, co si přivezl. Potom jsme se šli ubytovat a dostali jsme úkol po oddílech udělat plakát, který co nejvíc vystihuje náš oddíl. Podle mě jsme ho měli nejlepší my. Potom jsme se odebrali ven, a tam jsme se předváděli ve stylu, co děláme nejraději. Většina našeho oddílu nejradši spí :D. Přesunuli jsme se do společenské místnosti, kde jsme hráli hru s dekou. Vždy jeden vyvolený říkal po spadnutí deky jméno toho druhého. Poté jsme byli rozděleni do národů po 5. A museli jsme říct zajímavosti před všema. Už jsme si jen poslechli pohádku, co vyprávěl Golem a pak jsme si zalezli do spacáků a spali až do rána, až na jedno vzbuzení od Terezy jejím budíkem na mobilu.

Ráno byla taková zajímavá rozcvička, při které jsme si vařili čaj a následovně jsme se nasnídali. My jsme měli rohlíky s nutelou. Na sobotu také dorazil Veverka. Následně jsme vyrazili na celodenní výlet. Vyrazili jsme k památníku konce 2. Světové války, kde jsme hráli běhací hru po národech. A pak jsme šli takový okruh.  Postupně jsme hráli spoustu her - třeba na Polaře, běhání v lese a hledání jmen nebo hru na roboty - 1 je robot a druhý naviguje. Během celého výletu byla možnost si povídat s lidmi, které jsme dlouho neviděli. Když jsme dorazili na Slivici, tak jsme se pustili do přípravy večeře, ke které jsme měli špagety. Když jsme to měli hotové, tak jsme si šli hrát různé hry k sobě do místnosti.  Následovně jsme měli večeři, po které byly různé hry, třeba sbírání papírků ze země brčkem, a tak podobně.

Po vyspání jsme se rozcvičili, nasnídali cornflakes a začali jsme uklízet celou faru. A po posledních týmových hrách už byl konec výpravy.  Tato výprava byla určitě velkým přínosem pro všechny a moc jsme si to užili. Bylo to fajn.

Zapsala: Sluníčko

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost