Výprava do Protivína - 19.-20.4.2013

Zatímco družina NASA za doprovodu Mráčka, Mobi a Veverky vyráží tento den na Svojsíkův závod, my ostatní, tedy Beruška, Golem, Roseanne, Davídek, Ela, Eliška, Honzík, Ivanka, Janička, Jíťa, Koště, Lucinka, Ondra, Pískal a Simča, se scházíme na vlakovém nádraží, abychom společně vyrazili na výpravu do Protivína.

Po příjezdu na základnu místních skautů jsme se zabydleli a navečeřeli. Se setměním na nás čekalo hledání pokladu, který jsme nakonec úspěšně našli. Po ulehnutí do spacáků jsme ještě vyposlechli pohádku pro lepší usínání.

V sobotu se počasí stále nechce umoudřit a pořád prší. Tím si však nenecháváme zkazit náladu a po snídani se vydáváme na procházku městem, jejímž cílem je návštěva místního muzea Kaplanka, kde navštěvujeme stálou expozici koster exotických zvířat a díla malíře a grafika Jiřího Koláře, který se v Protivíně narodil. Kromě ní jsme si prohlédli i výstavu historických objektů slepených ze špejlí od Ladislava Nováka a výstavu fotografií od Denisi Milfortové. Po prohlídce využíváme prostor místního náměstí k uspořádání pár her a vyrážíme zpět do klubovny.

Pro přípravu oběda využíváme místní krb a pouštíme se do opékání vuřtů. Po obědě se již počasí trochu umoudřilo, a proto můžeme využít místní prostory hřiště a přilehlé krosové dráhy k hrám. Pro zahřátí se odebíráme opět do klubovny, kde za doprovodu zpěvu s kytarou se posilňujeme na cestu domů.

Neboť tato výprava je pro naprostou většinu přítomných první vícedenní, využíváme tuto událost k uvítání všech nováčků mezi vlčata a světlušky. Během nástupu jsou oficiálně uvedené i nové přezdívky, které si jejich majitelky vysloužily. Jíťa se od této výpravy může pyšnit přezdívkou Zvědavka, Janička Vodnice a Lucinka si zasloužila přezdívku Hihi.

Cesta vlakem nám rychle utekla, také díky tomu, že jsme si její část zpestřili dalším zpěvem. Nakonec je již čas vystupovat a my společně tuto výpravu ukončujeme oddílovým pokřikem.

Zapsala: Beruška

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost