24.7. - 12.den

Tento den jsme se probudili do příjemně mrazivě teplého dne. Bylo to proto, protože byly Vánoce. Místo klasické rozcvičky baly koulovačka a hned po ní následovalo čištění zubů. Kdo chtěl, mohl si na kartáček dát „vánoční pastu“, což ve skutečnosti byla pasta posypaná skořicí. K snídani byl štrůdl, vánočka a kakao.

Po snídani jsme šli k Sfinze, abychom od ní získali slovník k přeložení listu ukořistěného od Kyklopů. U Sfingy jsme museli uhádnout tři hádanky, a potom nám dala dva listy s cizími slovy a jejich překladem do našeho jazyka. Teď už pouze zbývalo zjistit ze stromů blízko tábora, co které písmeno v listině znamená. Když jsme všechno tohle splnili a přeložili smlouvu mezi démony a Luciem Tarquinem Superbem, byla svačina, ke které byly nektarinky. Po celý zbytek dopoledne se vyráběly dárky až do oběda – brambor s česnekovým dipem.

Odpoledne jsme pokračovali s výrobou dárků. K odpolední svačině byly tatranky a poté se znovu dělaly dárky. Během odpoledne mírně sprchlo a potom se dělaly vločky na vánoční stromek. Ještě nazdobit cukroví a byla večeře. K večeři byl klasický bramborový salát s rybími prsty. Po večeři se šlo ke stromku, u kterého se zpívaly vánoční koledy a rozdávaly dárky. Na večerním nástupu jsme předvedli předem připravené scénky a šlo se spát.

Zapsala družina Hadria

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost