Střediskový sraz - 10.10.2015

O víkendu 9. – 11. října, respektive zejména v sobotu 10. října bylo opět po roce naplánováno velké setkání všech členů oddílů našeho skautského střediska. Tentokrát v Jincích… Náš oddíl se, stejně jako významná část dalších oddílů, zúčastnil hlavního společného programu, který proběhl v sobotu. A jak to tedy probíhalo?

 

Sešli jsme se v 8:40 na vlakovém nádraží v Příbrami a krátce na to nás vlak odvezl do Jinec, kde jsme se z nádraží přesunuli před místní sokolovnu a čekali na další oddíly. Mezitím dorazil také Golem, který se trochu opozdil při odjezdu a dorazil tedy až do Jinec. A čekali jsme a čekali, neboť oddílům, které byly na místě již od pátku, se nějak nedařilo se vypravit na plánovaný výlet. Posléze se to každopádně podařilo, takže jsme mohli vyrazit ven z obce. Na místo dorazili zástupci z většiny oddílů našeho skautského střediska – Brdská smečka, 8. dívčí oddíl Gingo Příbram, Koťata Nový Knín, Lampyris Dobříš, Minnehaha Dobříš, 1. dívčí oddíl Příbram a samozřejmě také my, tj. Dvojka Příbram.

Pod vedením 8. dívčího oddílu Gingo (konkrétně pod vedením Žáby a Péti, které sraz připravovaly) jsme se vydali cestou směrem na „Koníček“, přičemž posléze jsme cestou o kus odbočili a v době oběda došli k louce vybrané pro společnou hru. Naobědvali jsme se a poté nás čekal hlavní společný program. Vedoucí ze všech oddílů se proměnili buď v lovená zvířata, nebo v další postavy potřebné pro hru – v sedláka a v realitního agenta. Všichni dětští účastníci srazu byli rozděleni do skupinek, v rámci kterých dostali za úkol vybudovat novou obec Jince. Každé chycené zvíře bylo možné prodat sedlákovi a za utržené peníze zakoupit vybrané stavby, které se lepily na plán vznikající obce. Aby to nebylo tak jednoduché, tak jednotlivá zvířata se samozřejmě po louce pohybovala a každé zvíře mělo jinou cenu (slepice samozřejmě stojí méně peněz, než kráva či kůň).

Po ukončení hry jsme se opět vydali na cestu. Počasí nám příliš nepřálo (sice nepršelo, ale tráva byla opravdu hodně vlhká), tak jsme se společně vydali zpět do sokolovny. Zde byly spočítány body za postavené budovy a došlo k vyhlášení výsledků. Následně jsme si za svoji snahu mohli vybrat také odměnu :)

Když už jsme byli v tělocvičně, tak jsme chtěli využít také dostupného vybavení. Řadu z nás bavilo zkoušet skákat přes kozu či skákat ze švédské bedny do „duchny“.

Čas se nachýlil, tak jsme se museli přesunout na nádraží a poté domů… Ve stejnou dobu odjížděly zároveň holky do Nového Knína, Lampyris nás opustil ještě o něco dříve.

A kdo se z našeho oddílu výpravy zúčastnil? Zuzanka, Botička, Tomáš, Maruška, Vojta, Sběrda, Simča, David, Lada, Táňa, Tobiáš, Lukáš, Kiki, Včelda, Hihi, Honzík, Kivi, Utěrka, Vodnice, Nelča, Houba, Mráček, Janek a Golem.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost