Palačinková výprava Medvíďat a Rosomáků - 13.12.2015

Co bychom tak mohli dělat v prosinci…? No jasně, přece palačinky! Jako tradičně, i v letošním roce je prosinec věnován družinovým palačinkovým výpravám. Zatímco Pandy vyrazily na Slivici, my, Medvíďata a Rosomáci, jsme se rozhodli pro lesopark...

Máme nedělní dopoledne, nikde ani trochu sněhu, celkem teplo, ale větrno. Postupně se scházíme u klubovny, neboť nás dnes čeká nejen příprava palačinek, ale také práce na družinových vánočních dárcích. Nejprve se trochu rozhýbeme a poté se přemisťujeme do klubovny. Asi hoďku věnujeme práci na překvapení pro ostatní členy oddílu, ale to je hrozně tajné, a tak to sem přece nemůžeme napsat! Poté připravujeme těsto, shledáváme potřebné věci a hurá ven.

Cesta do lesoparku ubíhá v pohodě, za chvíli jsme na místě. Již při příchodu na místo nás ale jedna věc trochu zarazila – na místě je poměrně málo prolézaček a už tu není ani kolotoč. Aspoň, že nám tu nechali jednu lavičku, kterou využijeme jako stůl. Vybalujeme vařič, pánvičku, kotlík s těstem a všechny potřebné drobnosti. Poté se již pečou první palačinky. Nejprve rychle upéct pro každého jednu a poté se již v pečení opravdu začínáme střídat. Každý si vždy zkouší péct vlastní palačinku, sám si ji obrátí, sundá, namaže… a samozřejmě také sní. Ostatní v mezičase vytváří „zástěnu proti větru“, aby nám vařič nejen nezhasl, ale rovnou neodletěl. K mazání máme k dispozici nejen marmeládu, ale také nutelu. Kromě oddílového vařiče jsme zkusili rozchodit nejen oddílový vařič, ale také vařič, který s sebou přinesl Honzík. Jenže má moc malý výkon, tak jsme pořád v jedné dlouhé frontě, kterou jsme ale zvládli 3x otočit. Nu, na výpravě nás bylo celkem 12 :)

Čas nám nějak ubyl, stejně tak i připravené těsto. Tak rychle balíme všechny věci a vydáváme se zpět ke klubovně, kde na nás již čekají doprovody domů. Bylo to fajn, příští rok určitě chceme takovou výpravu zopakovat. Ale nyní nás čeká již jen jedna družinová schůzka a pak oddílová Vánoční nadílka.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost