Betlémské světlo - 23.12.2015

Již od roku 1986 je Betlémské světlo nejen jedním z tradičních symbolů blížících Vánoc, ale také příležitostí pro setkávání se s lidmi dobré vůle a šíření dobré nálady, pokoje a míru.

Letošní rok je na Svaté Hoře spojen s rozsáhlou rekonstrukcí, ještě těsně před Vánoci tedy nebylo jisté, kde se budou konat církevní oslavy Vánoc. Přesto jsme nechtěli porušit tradici přinesení Betlémského světla na Svatou Horu. S Věrkou jsme se tedy domluvili na jeho předání v prostorách Exercičního domu. Ale všechno hezky popořadě…

Nejprve se Golem s Mráčkem vypravili do Čenkova, kde si nejen prohlédli opravdu povedený slaměný betlém, ale také s sebou měli lucernu pro přivezení Světla. Počasí bylo na naše zeměpisné šířky tak trochu jarní, ale ono v Betlémě také nemají moc zimu.

S blížícím se večerem jsme se společně s Beruškou vypravili na Svatou Horu, kde jsme se sešli s dalšími skauty našeho střediska a také s velkým množstvím Příbramáků. Všichni vybaveni lucerničkami… Po společné modlitbě, požehnání a zazpívání „Nesem vám noviny“ se celá kaple v Exercičním domě rozzářila postupně zapalovanými svíčkami a petrolejkami.

Pokoj ve mně – pokoj s tebou.

 



Fotky z přivezení Betlémského světla najdete v galerii...

 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost