Družinová výprava Pand do Nymburka 4.-5.11.2017

Na začátku listopadu se družiny Pand vydaly na svou prozatím nejvzdálenější družinovou výpravu. Jejím cílem se stalo město Nymburk.

Cesta autobusem, metrem a vlakem proběhla zdárně, a tak se po ubytování a večeři bylo možné pustit do průzkumné mise. Do ztichlého nočního města se vydaly dvě akční skupiny, jejíž úkol byl jasný – zmapovat vše, co se dá. Nebylo to ovšem tak lehké, jelikož zakreslovači se svého úkolu museli zhostit poslepu.

Ani v sobotu Pandy nezaháleli, ačkoli počasí bylo mírně sychravé. Nejprve jejich kroky směřovaly do Polabského muzea, ve kterém si prohlédli archeologické sbírky, sbírku plakátů, expozici o Bohumilu Hrabalovi i železniční výstavu ve staré synagoze. Následovala procházka po městě, ve kterém pátrali po místech ze starých pověstí. Prohlédnout si byli vodní elektrárnu a nedaleko městského opevnění se seznámili i s místní rodinou nutrií.

Po obědě se vydali do parku, ve kterém si zahráli řadu her na planinách spadaného listí platanů. Po nich následovala již cesta vlakem k domovu. Přerušená pouze buchtovou svačinou na nádraží v Praze.

Příští družinová výprava bude již prosincová, tedy palačinková.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost