Výprava Pand do Kolína 10.-11.3.2017

V pátek 10. března se družiny žlutých a hnědých Pand sešly na vlakovém nádraží. Čekala je výprava na jedno z nejvzdálenějších míst, kam se tyto družiny prozatím vydaly.

Janek se nakonec bohužel nemohl výpravy zúčastnit, neboť ulehl s angínou. Jako další dospělý kromě Mráčka na Pandy čekal skautský host. Na jejich putování je doprovodil Dodo.

Doprava vlakem neprobíhala příliš hladce. Vlak do Prahy měl značné zpoždění, zároveň díky ohlášenému bombovému útoku (později se ukázalo, že planému), bylo odbavování řady spojů pozastaveno. Pandám se ovšem podařilo vtěstnat do vlaku směřujícího do Petrohradu. Ačkoli s určitým zpožděním, do Kolína dorazili v pořádku. Cesta do klubovny, ve které byl zamluven nocleh, byla nalezena bez větších problémů a večeři a rychlém ubytování byl na pořadu program, který si připravily Hnědé Pandy. Jednalo se o soutěž v pantomimě, z níž mnoho úkolů věru nebylo snadných.

V sobotu se hned po snídani a zabalení věcí vydaly Pandy do města. Čekala je totiž velká hra spojená s poznáváním místních pamětihodností, jejich poznáváním a zaznamenáváním do plánku. Všechny týmy se s tímto úkolem popraly poměrně zdatně a krátce po poledni se navrátili do klubovny k obědu. Zatímco Vodnice a Mili se pod Mráčkovo dohledem ochotně pustily do přípravy oběda, ostatní se snažně pustili do zpěvu. Následně byl kolektivně uklizen veškerý nepořádek a dobaleny zbývající věci. Ještě před finálním odjezdem z Kolína Pandy ještě stihly navštívit Dvořákovo muzeum pravěku, kde kromě prohlídky v okolí nalezených artefaktů shlédly i dokumentární film o rekonstrukci pravěkého hradiště.

Zpáteční cesta vlakem byla poměrně svižná, místy vlak držel rychlost i 160 km/h, netrvalo tedy až tak dlouho a plné zážitků nás přivítalo příbramské nádraží.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost