Výprava Medvíďat a Rosomáků za draky - 13.10.2018

Výprava za draky 2018

Máme polovinu října a tak je čas na první výpravy v tomto školním roce. Pandy se nám dnes ráno vydaly na Plešivec, my s Rosomáky a Medvíďaty máme v plánu výpravu za draky. Nebo spíš s draky?

Scházíme se u klubovny v 10 hodin dopoledne. Celkem nás dorazilo 15 (Kuba A., Kuba B., Laura, Jáchym, Vanesa, Chlebík, Čenda, Nudlička, Hlouško, Suvenýr, Dory, Kitty, Danielka, Beruška a Golem). Kromě obvyklého vybavení s sebou máme také draky, které se dnes pokusíme vypustit na oblohu.

V klubovně bereme pár dalších potřebných věcí a každý z nás také obdržel krepáky na obě ruce. Jde o naše životy pro dnešní průběžnou hru, v rámci které máme ostatním utrhnout život tak, aby si nás nikdo nevšiml. Pokud ano, přišli bychom zároveň také o svůj.

Od klubovny se vydáváme zadem do lesoparku, ale cestou nás čeká několik výzev. Pokoušíme se co nejrychleji překonat překážkovou dráhu z prolézaček, přejít vestoje ručkovací mostek a průběžně také lovíme krepákové životy ostatních. Poté naše cesta pokračuje do lesoparku.

Na kraji lesoparku využíváme volného "ohniště". Vydáváme se do okolního lesa pro chraští a pro dřevo a poté začínáme s přípravou oběda. K němu máme nakoupené buřty s chlebem. A ačkoliv tu dnes máme dost Medvíďat, každý se musí o svůj oběd postarat sám :) Vše se ale bez problémů vydařilo a zanedlouho jsme po obědě. Následně nás střídá další příchozí rodina, která je potěšena, že jim již hoří oheň a nechali jsme jim také dřevo.

Z lesoparku se vydáváme na louku pod Drkolnovem. Vypravili jsme se za draky a tak je musíme nejprve nakrmit. Draci jsou ale vybíraví a každý má rád jinou barvu krmiva. Nakonec jsou ale všichni spokojení a tak můžeme vzít draky, které jsme si přinesli s sebou a pokusit se je vypustit na oblohu. U některých to jde dobře, jiní ale vyžadují silný vítr, který dnes moc není. Každopádně většina z nich se alespoň chvíli proletěla. Dokonce i jeden, u kterého se majiteli povedlo ztratit tyčku a tak jsme ji museli nahradit jinou, vyrobenou z vhodné větvičky.

Udělalo se nám opravdu horko a dochází nám zásoby vody. Nakonec se tedy rozhodujeme k dřívějšímu přesunu ke klubovně, kde se nejprve všichni občerstvíme a poté se zdokonalujeme ve svých házezích a chytacích dovednostech. Medvíďata s míčem, Rosomáci poté zkoušejí svoji šikovnost s ringem.

Zbývající čas nám utekl poměrně rychle, máme již čtvrtou hodinu odpolední. Musíme se tedy vydat za rodiči a poté domů.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost