Palačinková výprava - 9.12.2018

Máme tu prosinec a s ním jednu již tradiční oddílovou akci - Palačinkovou výpravu. Ale tento rok nám počasí opravdu nepřeje, neboť celý den vytrvale prší. I přes to se scházíme v neděli 9. prosince u klubovny. A kdo všechno? Suvenýr, Mili, Domík, Pavouček, Danielka, Pláštěnka, Hihi, Kitty, Jáchym, Kuba, Laura, Natálka, Beruška a Golem.

Počasí nám opravdu nepřeje a tak se výjimečně nebudeme moct vydat smažit palačinky ven, ale budeme muset zůstat v klubovně. Vydáváme se tedy do klubovny a sundáváme mokré bundy. Následně se přesunujeme dolů do haly a jdeme se trochu hýbat :) Blíží se Vánoce a s nimi také každoroční výlovy kaprů. A do podvodní říše se pro ryby vydáváme také my...

Poté v klubovně připravujeme těsto a dáváme se do smažení palačinek. Každý si smaží svoje, k ozdobení využíváme nugetu, dortové zdobení a také šlehačku.

Po snědení všech palačinek se dáváme do přípravy klubovny na Vánoce. Rozdělujeme si úkoly, zametáme, myjeme nádobí a také obíráme uschlé listy z květin. Když máme vše hotovo, vyrábíme ještě spoustu papírových vloček, kterými zdobíme okna. Když to venku na sníh moc nevypadá, budeme ho mít aspoň na oknech :)

Původně jsme měli v plánu ještě zdobení stromku pro zvířátka, ale to bude muset počkat, až bude míň pršet. Do lesa se vydáme až na předvánoční čtvrteční schůzce.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost