Lednová výprava do klubovny - 19.-20.1.2019

A máme tu další výpravu! I když tentokrát trochu netradiční, protože nás čeká výprava k nám do klubovny. Scházíme se v sobotu 19. ledna v 10 hodin dopoledne před klubovnou. Celkem nás přichází 15. Nejprve se vydáváme do klubovny odložit batohy s věcmi a poté se opět vydáváme ven, tentokrát na nákup.

Jdeme společně do Tesca a postupně nakupujeme vše potřebné. S nákupem pak šup zpátky do klubovny, protože je potřeba postarat se o oběd. Rozdělujeme se do malých pracovních skupinek a připravujeme vše potřebné. Společně vaříme těstoviny s omáčkou kari omáčkou, masem a sýrem. Během toho, co je oběd na vařiči, došlo také na řadu dalších aktivit. Třeba Rosomáci si procvičovali uzly, které se učili při schůzce.

Oběd se nám vydařil, zvládli jsme i úklid, a tak je na čase pokračovat v další aktivitě. Nejprve se rozdělujeme do dvou týmů („Bleskouni“ a „Superým“) a hrajeme Co to je? Poté se oblékáme na ven a jelikož je sice trochu bílo, ale jinak celkem hezky, zkoušíme, jestli jdou i v zimě hrát běžné letní hry. Takže nejprve trénujeme vybíjenou a poté fotbal. S míčem, který tak trochu klouže, je to docela sranda ?

Po příchodu zpět do tepla vaříme čaj, dáváme si jablíčka k svačině a musíme oškrábat brambory k večeři. Poté je čas na trochu manuální zručnosti. A nebo možná spíš nešikovnosti? Máme v klubovně připravené dvě stavebnice dřevěných krmítek, do kterých nám Golem předvrtal dirky a naším úkolem je je za pomoci vrutů zkompletovat. Doplní tak naše květníčková krmítka, která nám již u klubovny visí.

K večeři jsme si dali bramborovou kaši s párky a následně nás čeká ještě jeden důležitý úkol. S Medvíďaty a Rosomáky jsme již od září na cestě vesmírem, ale naše vesmírné lodi používané ke sledování bodování se poněkud porouchaly. A tak je musíme opravit. K opravě potřebujeme vzácné, v noci svítící krystaly, pro které se vydáváme. Jen nás nesmí chytit obyvatelé této planety… Poté s nimi také vyzdobujeme klubovnu.

Ukládáme se ke spánku a večer zakončujeme sledováním pohádky.

V neděli ráno je, ostatně jako obvykle, hned po budíčku naším úkolem si zabalit. Poté máme k snídani čokoládové sypání s mlékem a dokončujeme stavbu krmítek ze včerejška. Před odchodem z klubovny předáváme žluté šátky těm, pro které to byla první „spací“ výprava a v 10 jdeme za svými rodiči.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost