Výprava Medvíďat a Rosomáků, aneb další vesmírná mise splněna - 23.3.2019

Máme krásné dopoledne, během kterého si asi Slunce nevšimlo, že je teprve březen. V 10 hodin se družiny Medvíďat a Rosomáků scházejí u klubovny a vydáváme se na naši další „vesmírnou“ misi ? Ale hezky po pořádku…

Nejprve nás čeká kus cesty „civilizací“, během které se zlepšujeme v rozpoznávání dopravního značení. Naše kroky vedou přes Březové Hory směrem k lesoparku u Litavky. Je zde poměrně živo, protože se tu zrovna koná nějaká běžecká soutěž. Což nám ale nevadí, protože nechceme jít po cestě, ale naším dnešním úkolem bude prozkoumat okolí. Během celoroční hry putujeme vesmírem a objevujeme v něm nové světy. A jedna z takovýchto objevných cest právě začíná.

Zalétáváme z cesty do lesa a nejprve nás čeká klikatý let přes kopečky. Posléze se ale cesta komplikuje, protože se blížíme na přistání a musíme se dostat přes velmi zrádné barevné ozónové vrstvy. Když se konečně dostáváme do volného prostoru, musíme navíc zvládnout poslepu doletět až k naváděcímu majáku. Poté se již relativně bezpečně můžeme vydat dál a prohlédnout si zdejší okolí (probouzející se jarní přírodu doplněnou všude spoustou vody). Dáváme si pauzu na oběd a poté jdeme dál a zkoumáme zdejší rybníčky a také drobné překážky, které však úspěšně přecházíme.

Naše cesta nás zavedla až za Vysokou Pec, kde objevujeme fungl nové silnice mezi budoucími stavebními parcelami. Využíváme jich k tréningu našich letových schopností v malém bouracím rally. Posléze jdeme směrem k Ševčinám, ale kde se vzala, tu se vzala – je tady potvora „gravitace“. Naše navigační systémy si s ní moc nerozumí v kombinaci s odstředivou silou, ale nakonec se všichni zvládáme s daným problémem nějak popasovat. A tak letíme dál…

Pokračujeme dál lesem a zjišťujeme, že tato planeta není úplně neobydlená. Čeká nás menší míčkový souboj s nepříliš přátelskými domorodci a také hledání skrýše se zbraněmi. Nepozorovaný pohyb nám ale úplně moc nejde, budeme se v tom muset ještě trošku zlepšit.

Blížíme se zpátky do města a ještě nás čeká poslední úkol – sestrojit rakety, kterými se dostaneme zpátky domů. Postupně získáváme jejich jednotlivé části a po jejich úspěšném sestavení se všichni vracíme ke klubovně.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost