Herní odpoledne - 20.10.2019

Herní odpoledne

Máme už říjen, dokonce 20., tak je na čase, abychom se po zahajovací oddílové schůzce sešli nejen po družinách, ale také na jedné společné akci jako celý oddíl. Scházíme se tedy o půl třetí odpoledne u klubovny.

Společné herní odpoledne zahajujeme venku společným pokřikem a poté nezbytným zopakováním jmen. Krátce poté nás poté čeká první společná výzva. Rozdělujeme se do čtyřech skupin, ve kterých jsou v každé zástupci Pand, Medvíďat i Rosomáků. Společně poté po areálu hledáme lístečky s obrázky s chybějícími předměty a se zašifrovanými hádankami a vtipy.

Následně se přesunujeme do klubovny, kde odkládáme bundy a batůžky a vybalujeme spoustu (nejen) deskových a karetních her. Spoustu z nich jsme si přinesli s sebou a dost jich také bydlí v klubovně. Rozhodně tedy je z čeho vybírat. S ohledem na to, kolik nás na dnešní odpoledne dorazilo, bychom se do klubovny rozhodně nevešli. K jednotlivým hrám se tedy rozsazujeme ke stolům v hale.

Po delší době hraní nás čeká pauza na svačinku (na kterou se postupně scházíme zpět v klubovně) a je před námi ještě poslední výzva. Medvíďata a Rosomáci mají v tomto skautském roce za úkol zachránit co největší množství barev, které se ze světa nějak vytrácejí. A při dnešní akci je možné opět jednu z nich „objevit“. Rozdělujeme se do družin (Medvíďata, Rosomáci, Modré Pandy a Transparentní Pandy), přičemž jako samostatná jednotka se připojuje také Houba. Každá z družin dostává k dispozici 2 kousky bílé bavlněné látky a naším úkolem je ji co nejlépe obarvit. Na jeden z kousků si musíme najít suroviny pro barvení někde venku. Zkoušíme tedy různé druhy listů, ale také např. hlínu. Na druhý kousek poté máme k dispozici suroviny, které běžně nalezneme ve většině kuchyní. Zkoušíme tedy barvící efekt kečupu, mleté papriky, červené řepy, rozpustné kávy a také červené šťávy. A ke smíchání máme samozřejmě také horkou vodu.

Obarvit látku je až překvapivě snadné a zjišťujeme, že např. polití kávou či šťávou může mít opravdu výrazné barevné efekty. Každopádně čas se již nachýlil, tak po sobě ještě musíme trochu uklidit a krátce po 18. hodině se rozcházíme do svých domovů.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost