Vánoční nadílka - 20.12.2019

Vánoční nadílka 2019

Opět se nám přiblížili Vánoce. Doma je budeme slavit až za pár dnů, ale ty oddílové máme již dnes. K letošní nadílce se scházíme v pátek 20. prosince v 17 hodin u klubovny. S sebou máme spoustu dárků i dobrot a už se těšíme na společnou oslavu.

Nejprve se v hale zbavujeme bund a vybalujeme dárky a občerstvení, které vedoucí odnášejí do klubovny. Jelikož jde po delší době o akci pro celý oddíl, opakujeme si nejprve jména a poté se již můžeme odebrat ke klubovně. Ježíšek už tu byl a tak můžeme jít dál ?

Sedáme si k plným stolům a připíjíme si na zdraví. Poté se již můžeme pustit do jídla a do povídání. Po nějaké době přichází také čas pro předání Vánočních překvapení. Nejprve to své předávají Medvíďata a Rosomáci. Natočili pro zbytek oddílu několik koled, ale aby to nebylo tak jednoduché, jsou tyto Pandám předány na magnetofonové kazetě. Tj. technice vskutku aktuální, o které již většina členů vlastně ani neví, k čemu je dobrá.

Dalších překvapení jsme se dočkali od Pand. Jedním z nich byly hry pro zpestření nadílky, druhou pak velká piňáta v podobě stromečku zavěšeného ze schodů směrem do přízemí. V pokusech o její rozbití se postupně střídají vedoucí. Nakonec se nám opravdu podaří se dostat k jejímu obsahu, který je tvořen bonbony ?

Po návratu do klubovny zpíváme za Beruščina hudebního doprovodu koledy a poté již dochází k rozdávání dárků. Medvíďata a Rosomáci si předávají dárky ve skupinkách vylosovaných na schůzce, Pandy dle své domluvy.

Po dorozbalení všech dárků a následné poslední vlně konzumace obsahu stolů je již na čase začít balit své věci a obléct se. Čeká nás ještě poslední bod programu – společné prskání. A již je čas jen na přání k Vánocům a těšíme se na setkání v novém roce.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost