Pirátská hra - 22.2.2020

V sobotu 22. února jsme se proměnili v piráty a vydali se hledat poklad. Ale vezměme to hezky po pořádku…

Nejprve jsme na schůzce Medvíďat a Rosomáků předcházející této akci tak trochu trénovali přeskakování mezi pobřežními ostrůvky, aby nás náhodou nesežral žralok. V sobotu jsme se poté sešli o třetí hodině odpolední u klubovny a po chvíli jsme již všichni opravdu vypadali jako piráti. A chtěli jsme se vydat hledat ukrytý poklad. Nejprve jsme se ale samozřejmě museli domluvit na společném plánu a rozdělit se na posádky. V těch jsme poté také vyrobili své vlajky. A posilnili se na cestu – ať již bábovkou či jednohubkami, či „rybičkovou šťávičkou“.

Dozvěděli jsme se, že poklad je možné najít pomocí mapy, která je rozdělená na několik kousků, které jsou ukryty na několika různých místech. Nejprve jsme se tedy vydali na Ostrov zamoření, na kterém se ukrývalo několik pěkně vypasených krys. A jedna z těch potvor v sobě měla schovaný námi hledaný kousek mapy. Naštěstí se nám ji povedlo odhalit.

Naší další zastávkou byl Žraločí ostrov. Bylo trošku problémem se na něj dostat, neboť jej opravdu hlídali žraloci, kteří nás občas kousli a stálo to nějaký ten kousek vybavení či obutí. Ale na ostrově samotném jsme našli klíče, pomocí kterých jsme si odemkli zámek k dalšímu kousku mapy. Ten ale ještě rozhodně nebyl poslední.

Další kousek jsme mohli získat výměnou za rybí vajíčka, která jsme si ale museli vylovit z vody. A k tomuto úkolu jsme museli využít vlastnoručně vyrobené sítě. Bylo to trošku náročné, ale zvládli jsme to a po krátké pauze jsme se mohli pustit do posledního úkolu.

Poslední kousek mapy byl ukrytý v bažinách. A musíme poznamenat, že nebylo moc příjemné do ní ponořit ruku. Vždyť kdo ví, co se v ní všechno mohlo skrývat! Nakonec ale mapa objevena byla…

Mapu jsme sestavili a společně se vydali nalézt poklad. A bylo ho plný kotlík ?

Zapsal: Golem

Tato akce byla finančně podpořena městem Příbram 428/OŠKS/2020.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost