Závěrečná výprava Medvíďat a Rosomáků - 28.6.2020

Nějak jsme letos se všemi opatřeními přeskočili jaro a máme tu konec školního roku. Po delší době jsme se však mohli také vydat na výpravu. Medvíďata a Rosomási se sešli na svoji družinovou výpravu v neděli 28. června 2020 ve 14 hodin u klubovny. Co nás to vlastně čekalo?

Krátce před časem srazu jsme se postupně sešli u klubovny. A kdo všechno? Páťa, Vašek, Nelča, Tonča, Danielka, Čertisko, Bóďa, Duch, Vlasta, Beruška a Golem. Nejprve jsme se museli stavit v klubovně pro pár věcí a poté jsme se vydali směrem na Březové Hory. Postupně jsme se propletli zdejšími uličkami a kousek od Podlesí sešli dolů k Litavce. Poté jsme se vydali proti jejímu proudu, naše kroky směřovaly k lesoparku.

Dnešní počasí se opravdu vydařilo, bylo krásně slunečno, ale také opravdu vedro. Ale nedávno tomu tak úplně nebylo, tak jsme si mohli prohlédnou prolomené stavidlo na Litavce. S ohledem na počasí jsme se rozhodli jsme se tedy přemístit do stínu, dát si pauzu na napití a poté jsme se samozřejmě museli alespoň chvilinku zastavit na zdejším hřišti. Jen nás dost překvapilo, že zrovna prostor dětského hřiště byl vybrán jako nesekaná plocha. Ale obdobně je tomu také u hřiště pro psy, které je v současné podobě také nepoužitelné.

Přesunuli jsme se do lesa a nastal čas na pauzu na sváču a hlavně na napití. Při této pauze jsme se také dozvěděli, co je naším úkolem. Celý rok jsme se na schůzkách a výpravách snažili zachraňovat barvy… A dnes jsme se konečně dozvěděli, že za to může čaroděj, který si je chtěl přivlastnit jen pro sebe. Abychom jej porazili, musíme získat všechny viteály, na kterých je založena jeho kouzelná moc. Jenže pro získání každého z nich budeme muset prokázat, že jsme ho hodni.

První viteál získáváme za létání kachen a jejich schopnosti vyhýbat se střelám. Všech potřebných 30 přeletů jsme ale společně zvládli a získali jsme první tajemný pytlíček.

Druhý úkol byl spojen nejen s rychlostí, ale také s šikovností. Nejprve jsme rozděleni do skupin dle rychlosti a poté je naším úkolem do daného časového limitu sbalit všechny vlastní věci zpět do batohů. A zvládli jsme to, takže druhý pytlíček s viteálem je náš.

Třetí viteál je spojen s vodou. Naším úkolem je najít studánku… Dalo to trošku zabrat, ale aspoň pár z nás se tu vyzná a tak jsme to také zvládli. A za odměnu jsme si dali bábovku k svačině.

Čtvrtým úkolem je umět se ukrývat. Trénujeme to, ale náš trénink je trošku přerušen tím, že Vaškovi začala migréna. No co se dá dělat, i tak to nějak zvládáme. Jen mu domlouváme dřívější odvoz domů, aby si mohl jít lehnout.

Procházíme kolem Pecováku, na Peci se zdravíme s Roseanne a poté již naše cesta vede přes pole směrem k Příbrami. Zde ještě zvládáme získat poslední, pátý pytlíček. Tentokrát jsme ale pro jeho zisk museli najít spoustu různých rostlin.

Viteály už máme všechny, můžeme je tedy vybalit a konečně se podívat, jak vlastně vypadají. A také identifikovat, který byl spojen se kterým úkolem. Nakonec se nám je daří zničit a když už z nich zbývá jen prach, tak víme, že jsme barvy zachránili ?

Je opravdu horko a většině z nás tak trochu došlo pití. Po příchodu do Příbrami se tedy ještě krátce stavujeme u Berušky doma, abychom se pořádně napili. Následně již jen scházíme dolů z kopce směrem ke klubovně, kde již na nás čekají rodiče.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost