Podzimní online schůzky v době COVIDové

Ne, že by se to vůbec nedalo předpokládat, ale přeci jen nás rozhodnutí Vlády poněkud zaskočilo. 6. a 8. října jsme se ještě normálně sešli na všech družinových schůzkách a byť jsme museli dodržovat nějaká nezbytná opatření, jako je používání dezinfekce a roušek, bylo to fajn. A pak, 9. října 2020, byla naše činnost s okamžitou platností opět zakázána!

Od tohoto data jsme se tedy mohli scházet opět jen online. Družiny Pand i družiny Medvíďat a Rosomáků měly schůzky v obvyklou dobu, ale o něco kratší, než kdybychom se mohli vidět osobně. Všichni jsme se snažili trávit společný čas co nejpříjemněji, ale popravdě řečeno - není to tak úplně ono. Chybí možnost normálně si promluvit, být opravdu spolu či si jen zaběhat v rámci nějaké pohybové hry. A také je to u počítače o dost víc podobné současné podobě školní docházky :(

S Medvíďaty a Rosomáky jsme vyzkoušeli během online schůzek celou škálu aktivit. Hráli jsme si na detektivy, vyzkoušeli jsme celou řadu kvízů, skládali jsme slova z písmenek, společně jsme malovali obrázky, hráli pexeso, šibenici, třídili obrázky do skupin... A během toho všeho se potkali také např. s čarodějnicemi o Halloweenu, s koníkem sv. Martina či s čerty a Mikulášem.

Zákaz vydaný na začátku října platil až do začátku prosince. V dalším týdnu se budeme moct sejít normálně u klubovny, byť "u klubovny" je v tomto ohledu nejvýstižnější - s ohledem na omezení počtu osob budeme muset trávit schůzky venku.

 

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost