Výprava Medvíďat a Rosomáků do Rožmitálu pod Třemšínem 26.6.2021

A máme konec června a s ním spojený konec školního roku. Takového zvláštního, většinu z něj jsme proseděli doma u počítače. Ale ještě chceme stihnout jednu výpravu, takže se v sobotu 26. června 2021 scházíme v 10:50 na autobusovém nádraží.

Za chvíli přijíždí autobus a odváží nás do Rožmitálu pod Třemšínem. Během dnešní výpravy chceme navštívit skautskou výstavu ve zdejším muzeu, ale zároveň potřebujeme konečně pomoct našemu kámošovi, pavoukovi Arnoštovi.

Naše cesta vede nejprve k zámku. Potěšující je, že se zde začalo s opravami. Využíváme příležitosti a prohlížíme si zámecké nádvoří. Následně se přesouváme na přilehlou louku a cestu, abychom se také trochu rozhýbali. Týmově lezeme na stromy ve zdejší aleji. Poté na louce zjišťujeme recepis a sbíráme suroviny na likvidační lektvar proti zlým pavoukům, kteří Arnoštovi a jeho kamarádům schovali všechny mouky.

Čas kvapí, odebíráme se tedy do muzea, abychom si jej stihli prohlédnout celé. Prohlížíme a zkoušíme si prvky jak ve skautské interaktivní výstavě připravené zdejším skautským střediskem a za jednotlivá stanoviště sbíráme razítka do průvodní kartičky. Poté si jdeme prohlédnout také další části muzea. Super je věšák s kostýmy, díky kterým se můžeme aspoň na chvílí stát rytíři a zámeckými dámami. Nakonec si stíháme prohlédnout i zdejší výstavu historických aut. Ještě se napsat na nástěnku u skautské výstavy a poté vede naše další cesta na hřiště v areálu muzea.

Zkoušíme vyhlídku ze zdejší rozhledny, dáváme si oběd a poté také musíme vyzkoušet zdejší kolotoče. Zvlášť ten provazový, který je zároveň prolézačkou, se řadě z nás velmi líbí.

Přesunujeme se zpět k autobusovému nádraží a je před námi poslední úkol. Ze získaných surovin mícháme likvidační lektvar, kterým nakonec poléváme zlé pavouky. Arnošt bude mít určitě radost.

Výprava je za námi, blíží se tábor… A další schůzky, které nás ale čekají až po prázdninách.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost