Výprava Medvíďat a Rosomáků do klubovny 2.-3.10.2021

Skoro všichni draci se vznesli a Dory své rodiče našla. I tak by se dal shrnout první říjnový víkend, během kterého jsme podnikli první výpravu Medvíďat a Rosomáků v tomto roce. Ale nešlo by to trochu podrobněji? 😊

Sešli jsme se v sobotu 2. října 2021 v 11 hodin u klubovny. Náš cíl tentokrát není nijak daleko. Za minulý školní rok jsme v naší vlastní klubovně mockrát nebyli, a tak jsme se na první podzimní akci vydáváme právě sem. A je to vlastně moc dobře, protože balení a hlavně vhodná zavazadla nejsou teď úplně silnou stránkou řady z nás. Přenášíme tedy věci do klubovny a dozvídáme se, co nás vlastně čeká.

Máme po jedenácté hodině, za chvíli by tedy bylo fajn mít oběd. Jenže ten se sám neuvaří! Nejprve se tedy musíme vybavit rouškami a vydáváme se do Billy na nákup. Na výpravě je nás celkem 17, ale i tak se chceme zapojit všichni. Rozdělujeme si tedy úkoly a vybíráme potřebné potraviny nejen na oběd, ale i na další jídla, která nás čekají. Poté nákup bereme zpět do klubovny a dozvídáme se, co z toho má vlastně vzniknout. K obědu budeme vařit těstoviny… Zajišťujeme nezbytnou hygienu a poté se rozdělujeme do pracovních týmů, ve kterých budeme připravovat jednotlivé částí – cibule, salám, sýr, vaření… Všechno zvládáme, výsledkem jsou fajn těstoviny s omáčkou a sýrem.

Po obědě se chceme vydat ven. Máme hezky a na dnešní odpoledne jsme si slíbili pouštění draků. Nejprve je sice musíme v klubovně poskládat, ale poté se vydáváme směrem na Pec a nacházíme vhodné místo, kde se je pokoušíme dostat do vzduchu. Některým to jde o něco líp, některým o trochu hůře. Přeci jen vítr se s námi nějak přestal kamarádit.

Po návratu do klubovny si dáváme sváču a poté jdeme zase ven. Potápíme se a snažíme se nalovit co nejvíce dýchacích kolíčků. Poté dochází na jmennou vybíjenou a s počínajícím soumrakem také na schovku.

Venku už je tma, je tedy na čase dát se do přípravy večeře. Učíme se škrábat brambory, abychom si je poté dali s párky. Při dovařování brambor si zároveň stíháme připravit prostor na spaní.

Po večeři a pauze na hygienu si rozestýláme spacáčky a oblékáme se do pyžam. Ještě nás čeká poslední bod dnešního programu, kterým je kino. Zkoumáme, jestli najdeme Dory a její rodiče…

A je tu ráno, vstáváme. Je před námi poměrně náročná výzva – sbalit si všechny věci a uklidit po sobě. Poté si dáváme snídani – sladké šneky s jogurtovou polevou. Poté jen trochu douklidit a vydáváme se za čekajícími rodiči. A těšíme se na další výpravu 😊

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost