Pandí výprava na Třemošnou 11.-12.3.2022

Svačina na Třemošné

Tak tu máme další výpravu konečně po delší době. Sešli jsme se ve večerních hodinách u klubovny kde se nás sešlo celkem 6 (Kitty, Hihi, Zombík, Pavouček, Danča a Já).

Hned po zahájení výpravy pokřikem jsme se vydali do klubovny kde jsme uložili svou batožinu, a rozbalili své večeře. Během večeře jsme si zahráli Blafuj, probrali důležitá témata a ohřáli si popcorn. Následně nás čekala schovka v klubovně pod názvem Terorista. Po schovce jsme vše pěkně uklidili a připravili jsme se k filmovému večeru, kde nás čekala Česká komedie Cosmo za tzv. „chálování“ brambůrek.  Stihli jsme hned tři díly a moc nás to bavilo. Pozdě večer jsme se vydali na kutě.

Další den jsme se probudili do krásného slunečného rána, i když byla trošku ziminka, nicméně nás čekal výšlap. Hned jsme se proto posílili snídaní, bylo sypání s mlékem. Po snídani jsme přebalili své věci do batůžku s sebou a přemístili jsme se před klubovnu, kde už na nás čekal Mráček. Vřele jsme ho přivítali,  tak jak se na Pandy sluší a vyrazili jsme směr Třemošná. Počasí se nám vylepšilo ale i přes to jsme zpozorovali místy zamrzlou říčku Litavku. Vydali jsme se přes Lesopark do Lazce kde jsme se cestou pustili do bouřlivých diskuzí různých témat a důležitostí. Rovněž jsme poznali fotografického umělce Zombíka, který se mediálně, poměrně aktivně, staral o každý náš krok. Po několika dalších tématech, informaci, že Hihi neumí číst cedule pozor střelba, a navštívení pojízdného cirkusu jsme dorazili na Čertovu kazatelnu, kde nás uchvátil nádherný výhled.

Bylo tak jasno že jsme v dáli mohli vidět i Temelín. Rozhodli jsme se si tento pohled prodloužit a tak jsme si na vyhlídce udělali piknik. Čekala nás bábovka, vafle se šlehačkou, ale i mandarinka. Po vynadívání se jsme se konečně dostali i k plánovanému vrcholu Třemošná. Jelikož zde bylo trochu větrno, nezdrželi jsme se zde příliš dlouho. Nicméně samotná procházka se nám zdála krátká a proto Mráček navrhl se podívat i na Pilskou nádrž, kde nás čekal krásný pohled na vodní hladinu a její udržované okolí.

Po krátké pauze a dalších několika tématech jsme zamířili ke Slanině – myslivně, kde chovají Jeleny v ohradě. Naskytl se nám úžasný pohled na pasoucí se zvěř a snad každý si je musel vyfotit. Po důkladném zdokumentování a z pohledu na zvěř jsme dostali hlad a tak jsme se opět vydali tempem zpět ke klubovně. Cestou jsme ale potkali v Kozičíně lesní lezecké hřiště, kde jsme se potřebovali vyblbnout, a to hlad musel počkat. Pavouček ihned vyrazil ke své síti, kterou si hodně oblíbil. Je to pavouček no né? I všichni ostatní si lezeckou dráhu prošli a rovněž si odpočinuli.

Po projití stezky bláznů, překročení potoka jsme se dostali zpět do civilizace a zašli si rovnou nakoupit. Koupili jsme kuřecí plátky a cibuli.A jak to má ráda každá správná Panda? No samozřejmě s hořčicí :) Po dopravení se do klubovny a seškrabání ponožek z nohou jsme se pustili do vaření. Obídek nám chutnal. Doufáme, že si podobný obídek zopakujeme na příští výpravě. Jelikož a bohužel vše dobré jednou končí, rozdali jsme si přebytky z jídel, zakřičeli pokřik a rozloučili jsme se s podmínkou, že si podobnou povedenou výpravu co nejdříve zopakujem.

Zapsal: Prostě Petr

 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost