Družinová výprava Medvíďat a Rosomáků 23.10.2022

Družinová výprava Medvíďat a Rosomáků 23.10.2022

Letošní říjen je ve znamení družinových výprav. Koaly již měly svoji výpravu včera, ale teď máme neděli 23. října, hezké počasí a s ním také čas na výpravu Medvíďat a Rosomáků.

Scházíme se v jednu hodinu po poledni u klubovny a vyrážíme směrem k lesoparku u Litavky. Cestou si rozhodně máme o čem povídat a než se nadějeme, už jsme tam. Jdeme na hřiště, a protože přeci jen v září a říjnu přišlo pár nováčků, na začátku výpravy trochu procvičujeme svá jména. A je to docela důležité, jméno nás může zachránit před příšerou.

Následně se necháváme na chvíli zlákat zdejším hřištěm, ale následně už se dozvídáme, co bude naším dnešním úkolem. A nebude to úplně jednoduché, protože naši pomoc si vyžádal sám drak. Přišel o části svého ocasu, a tak potřebuje, abychom mu je pomohli získat zpátky.

Jdeme dál do lesa a čeká na nás celá řada dílčích úkolů. Jak jistě všichni vědí, draci hnízdí ve výškách. I my tedy musíme vyzkoušet své dovednosti dostat se do výšky a nebát se předávat i v této výšce frisbee. Prostě bez spolupráce to nepůjde.

Dalším úkolem bude to, abychom se naučili létat. A při tom se samozřejmě zvládli vyhýbat překážkám i dalším letcům.
Posléze je před námi úkol asi nejakčnější. Budeme se učit lovit. Každý z nás má šátek zastrčený v rukávu, snažíme se jej uchránit před ostatními a naopak se snažíme ukořistit šátky ostatních. A počítáme si body 😊

Cesta nás postupně přivedla až k hrázi Pecováku. Už je kompletně hotová a většina z nás ji ještě neviděla, chceme si ji tedy pořádně prohlédnout. Zejména velký přepad je opravdu zajímavý – jen se pár z nás trochu bojí té výšky, která je pod námi, když stojíme na mostě.

Jdeme zpět do Příbrami, cestou získáváme ještě poslední kousek ocasu a přicházíme ke klubovně. Dílky ocasu musíme vzít s sebou na schůzku, kde na nás bude čekat drak, kterému všechny „kousky“ připevníme zpátky, aby mohl opět létat 😊

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost