Vánoční oddílová nadílka 18.12.2022

Vánoční oddílová nadílka 18.12.2022

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé… I když tu budou až za 6 dní, ty naše oddílové se konají již v neděli 18. prosince odpoledne.

Scházíme se v 15 hodin u klubovny a s sebou neseme dárky i něco na zub. Naše první kroky ale vedou ven. Využíváme toho, že je sníh, a tak se jdeme trochu rozhýbat při sněhové bitvě. Teprve poté se přesunujeme dovnitř. Zbavujeme se bund a dalších mokrých věcí a za chvíli nás zvuk rolničky volá dovnitř do klubovny.

Je tu spousta světýlek, prostřený stůl a také stromeček s dárky!  Usazujeme se ke stolu a zahajujeme společný podvečer přípitkem. Poté se již můžeme pustit do jídla a do povídání. A na řadu samozřejmě přicházejí také dárky. Je zajímavé, kolik z nás si zvládá vylosovat číslo, které označuje jejich vlastní dárek, ale nakonec vše klaplo 😊 A došlo i na kolektivní bublifukování.

Vánoce jsou spojené také s tradicemi. My zkoušíme házení vlastními škrpály. A je to docela zajímavé. Posléze se vracíme do klubovny, kde se sesedáme kolem stromečku, vyprávíme si vánoční příběh a také zpíváme pár koled.

Ještě pár zobnutí zbylého jídla ze stolů a naše letošní nadílka se blíží ke konci. Přesunujeme se ven, kde nadílku společně zakončujeme ve společnosti prskavek.
Pár z nás se snad uvidí ještě na Betlémském světýlku, všem ostatním přejeme krásné Vánoce.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost