Družinová výprava Medvíďat a Rosomáků do Berouna 17.-18.2.2023

Družinová výprava Medvíďat a Rosomáků do Berouna

Máme polovinu února a před sebou víkend, který bude naplněn družinovými výpravami. Koaly se mají zítra vydat do Prahy na prohlídku vojenského muzea, ale s Medvíďaty a Rosomáky se scházíme již v pátek večer u klubovny.

Scházíme se v 19 hodin u klubovny, zbavujeme se batohů a na začátek nás čeká menší „rozcvička“ s kuličkou putující po stole. Poté je čas na véču a následně na hlavní program dnešního večera. Tento víkend se slaví na spoustě míst masopost a masopust je tématem i našeho večera. Postupně se seznamujeme s maškarami, které jsou obvykle k vidění v masopustním průvodu. Jenže těm našim sem tam něco chybí, a tak jim po splnění úkolů pomáháme najít chybějící propriety. Kominíkovi chybí štětka a rozkutálely se mu koláče, bábě chybí dědek, turkům šavle…  No, povedlo se nám dát je všechny dohromady, a tak si můžeme užít sladkou odměnu a také taneček s připravenými papírovými maškarami. Čas nám ale již pokročil, připravujeme si tedy místo na spaní a při poslechu Golemem vyprávěné pohádky usínáme.

A máme tu sobotní ráno. Vstáváme, balíme a následně také snídáme. Připojila se k nám Beruška a za chvíli si již bereme jen malé batůžky s pitím a věcmi na plavání a vyrážíme směr vlakové nádraží. Nebudeme přeci jen v klubovně... Cesta po městě je trochu rychlejší, ale zvládáme to, kupujeme lístky a za chvíli se již soukáme do vlaku, který nás odváží do Berouna.

V Berouně se „zkratkou“ kolem hradeb a přes náměstí přesunujeme k aquaparku. Hlavním programem dnešního dne je totiž plavání 😊 Tedy nejen plavání, ale také skluzavky, výřivka, tobogán… Prostě jsme se úplně nenudili.

Z aquaparku se vydáváme do centra, kde nacházíme takovou zapadlou opravdu tradiční jídelnu, kde si dáváme oběd. Následně ještě chvíli odpočíváme na náměstí a jako dezert chroupeme jablka.

Postupně se přesunujeme na nádraží, odkud odjíždíme vlakem zpět do Příbrami. Přesunujeme se ke klubovně, a protože jsme docela unavení (a trochu mokří, protože venku sprchlo), odsvlékáme se z bund, a ještě se v povídání vracíme k maškarám a tu, která se nám líbí, si můžeme vybarvit. Jenže za půl hoďky už je čas vše pobalit a hurá za rodiči.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost